În 2006, Judecătoria Ineu stabilea că familia Colţeu este proprietara unei suprafeţe de peste 8700 de ha de teren. Comisia judeţeană şi Direcţia Silvică Arad au depus recurs, iar Tribunalul Arad a decis că Viorica şi Mihai Colţeu nu au dreptul să solicite drept de proprietate.
Cu toate acestea, un alt complet de la Tribunalul Arad le-a dat dreptate soţilor. Astfel, în 2009, aceştia au reuşit să întabuleze suprafaţa dobândită. Iar doi ani mai târziu, aceştia au cerut punerea în aplicare a unei sentinţe de evacuare a unei familii. Peste 30 de localnici s-au adunat atunci pentru susţinerea celor care locuiau în gospodăria ce urma să fie evacuată. De altfel, în acest proces au fost decizii contradictorii ale instanţelor arădene, iar în cele din urmă cazul a ajuns pe masa Judecătoriei Făgăraş.
UPDATE. Două persoane au fost duse la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara, în urma percheziţiilor făcute ieri de procurori la sediile a două notariate şi la ocolul silvic din Arad, în cazul retrocedării satului Nadăş.
Anchetatorii vor să afle cum a fost posibil ca familia Colţeu să intre în posesia a peste 8.700 de hectare de teren. Tocmai de aceea, şi termenul care ar fi urmat să se judece în acest caz, astăzi, la Judecătoria Făgăraş, a fost amânat pentru o lună.
Cazul a fost strămutat de la Judecătoria Ineu după ce localnicii s-au plâns de mai multe ori că magistraţii arădeni au dat sentinţe eronate în baza unor documete şi declaraţii false, ce au făcut ca întregul sat să ajungă în proprietatea unei singure familii.