Sunt frământări mari în filiala PSD din Timiş, în aceste zile. Mai mulţi primari din partid sunt revoltaţi că alegerile interne pentru o nouă conducere statutară a filialei ar urma să aibă loc în 1 martie, un termen mult prea scurt pentru organizarea unei competiţii electorale reale, spun ei. Singurul candidat înscris în cursă este Călin Dobra, actualul şef interimar al filialei. Edilii locali nemulţumiţi îi reproşează acestuia că nu îi reprezintă aşa cum ar trebui. Situaţia va fi tranşată sâmbătă, la întrunirea Comitetului Executiv al PSD Timiş.
La nivel naţional, conducerea PSD a stabilit recent ca alegerile din PSD Timiş să aibă loc în 1 martie, iar decizia a fost confirmată ulterior de Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş. În această săptămână însă, 10 primari PSD din judeţ şi mai mulţi preşedinţi de organizaţii au mers la Bucureşti să-i ceară lui Liviu Dragnea amânarea organizării alegerilor.
"Eu aș fi dorit amânarea alegerilor pentru a exista o competiție în partid. Pentru că mergem tot pe varianta un singur candidat și acolo unde nu există competiție nu există niciun progres politic, vreau să spun. Dar normal că mă voi supune deciziei colegilor mei. Domnul Dobra simțiți că în acest moment vă reprezintă așa cum ar trebui să o facă? În opinia mea nu, tocmai de aceea eram de partea cealaltă a baricadei, de partea colegilor care spuneau că poate ar trebui... de fapt se plecase de la premisa să separăm cele două funcții. Călin Dobra deține funcția de președinte al Consiliului Județean. Și noi ziceam că ar fi bine ca CJ să se ocupe de CJ, iar șefia partidului să fie preluată de un alt coleg. De fapt, asta era ideea: să separăm cele două funcții. Consideram că un om care deține prea multe funcții: și președinte de consiliu județean, și președinte de partid poate e prea mult, în sensul că îi ocupă prea mult timp și poate nu poate să facă față", a spus Sabin Bociu - primarul comunei Jebel, județul Timiș.
În replică, liderul interimar al filialei îi transmite că, indiferent de termenul la care au loc alegerile interne, oricine e liber să îşi depună candidatura.
"Competiția corectă aduce plusvaloare organizației. Dar termenul nu l-am stabilit eu. Interimatul e de foarte mult timp și e normal să avem alegeri și cine dorește să își depună candidatura fără niciun fel de problemă", a transmis Călin Dobra - preşedintele interimar al PSD Timiş.
În scandalul intern a intervenit şi fostul deputat PSD, Adrian Pau: "Se pare că nunta pe care o pregăteau, cu invitați, cu sală pregătită, a rămas fără mire, Liviu Dragnea nemaifiind de acord sau neidentificând persoana potrivită pentru a conduce PSD Timiș. Nu ne-am găsit niciodată în situația în care PSD Timiș să nu aibă un președinte de anvergură. Mă gândesc că Dan Poenaru, Ilie Sârbu, Sorin Grindeanu se uită revoltați la ce se întâmplă în Timiș. Acest lucru este favorabil Pro România."
Comentariul lui Adrian Pau a fost taxat de secretarul executiv al PSD Timiş. „(...) este de neînțeles panica unei mirese ce a fost trecută prin mai multe paturi și care fiind disperată să se mai tăvălească o dată, dar sub aura de doamnă respectabilă, aleargă despuiată prin județ în căutare de mire (...) La nunta adevărată, nu la făcătură, la care poate îl invităm și pe proaspătul nostru fost coleg Adrian Pau, mirele ajunge la timp și de bunăvoie, o ia de nevastă pe aleasa sa, iar nuntașii vin de plăcere și nu adunați cu arcanul", a comentat, pe Facebook, Adrian Negoiță, cu aluzie la parcursul politic al fostului parlamentar PSD.
Sâmbătă, conducerea lărgită a PSD Timiş se întruneşte să decidă calea de urmat. Noul preşedinte al filialei, preşedintele executiv, dar şi cei 17 vicepreşedinţi urmează să fie aleşi de cel mult 400 de social-democraţi din judeţ, în cadrul unei conferinţe extraordinare.