Proiecte importante pentru Timișoara și timișoreni, votate în Consiliul Local. A fost aprobat și bugetul local pe 2014!
Iată câteva din proiectele de pe ordinea de zi, numerotate astfel...
3.Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetar din anul 2013.
Banii se vor utiliza pentru retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare în vederea conformării la normele de protecție a mediului, reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric și acoperirea unor goluri temporare de casă, provenite din decalajele între veniturile şi cheltuielile secţiunilor de funcţionare şi dezvoltare.
4.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al municipiului Timişoara pe anul 2014. Bugetul record al Timişoarei, de 1,4 miliarde de lei, va fi supus votului astăzi. Valoarea totală a investiţiilor pe care primăria doreşte să le facă în 2014 trece de 122 milioane de lei şi este cu aproape 30 de milioane de lei mai mare decât în urmă cu un an.
7.Proiect de hotărâre privind anularea creanţelor fiscale mai mici de 40 lei existente, în sold la 31.12.2013.
Anularea acestor obligații restante se justifică prin raportare la acele situații în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poștă, sunt mai mari decât creanțele fiscale supuse executării silite, cheltuielile legate de comunicarea somației prin poșta fiind suportate de către organul fiscal. Executarea silită a contribuabililor care au restanțe la bugetul local presupune o serie de cheltuieli materiale, de personal, cheltuieli postale efectuate în vederea comunicării actelor administrative emise în vederea executării silite care depășesc valoarea de 40 lei.
Totalul acestor creanțe este de de 259 203 lei.
12. Proiect de hotărâre privind închirierea spaţiilor temporar disponibile din incinta imobilelor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.
15. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei 2 din Regulamentul pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi pe teritoriul Municipiului Timişoara.
”...propunem modificarea ecusoanelor taxi în ceea ce privete fondul, respectiv din culoarea neagră în culoare mov”
22. Proiect de hotărâre privind realizarea lucrărilor de mansardare a blocurilor de locuinţe din Municipiul Timişoara.
”Se aprobă modificarea Hotărârii Consiliului Local 141/24.04.2007 privind reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe cu regim de înălţime până la P+9E realizate după proiecte tip, prin transformarea acoperişurilor tip terasă în acoperişuri înclinate, cu amenajare de poduri neîncălzite sau mansardare şi revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 96/28.06.2006 privind aprobarea Regulamentului pentru mansardarea blocurilor de locuinţe colective.
Modificarea constă în introducerea unui articol, care va avea următorul conţinut: "Regulamentul prevăzut la art.1 se va aplica cu respectarea prevederilor art. 32 din H.G. 525/1996. Se permite executarea lucrărilor de mansardare, la blocurile construite înainte de 1990, doar în cazurile situate în adiacenţa blocurilor deja mansardate şi la blocuri parţial mansardate"
23. Proiect de hotărâre privind atribuirea de denumiri la străzi și un bulevard
Tronsonul de alee pietonală nouă, din Zona Timocului, tronsonul 1, situat în prelungirea străzii Petre Ispirescu, între str. Timocului si malul canalului Bega, să poarte denumirea de strada Petre Ispirescu.
Tronsonul de stradă nouă, din Zona Ciarda Roșie, situat în prelungirea străzii Luţă Ioviţă, situat la sud – est de str. Iuliu Podlipny, paralel cu str. Neajlov şi perpendicular pe str. Pavel Stoica, să poarte denumirea de strada Luță Ioviță.
Bulevardul Constructorilor să îşi schimbe denumirea în Bulevardul Francesco Illy.
26. Adresa nr. SC2013 – 22371/23.01.2014 a Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse referitoare la exercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul din Timişoara B-dul M. Viteazu nr. 3 – Casa Muhle.
27. Adresa nr.SC2013 – 036363/13.12.2013 a Uniunii Sârbilor din România privind funcţionarea Liceului Teoretic “Dositei Obradovici”.
Pe ordinea de zi suplimentară sunt proiecte de hotărâri de consiliu local precum:
- proiectul privind tarifarea întreţinerii pentru un câine fără stăpân, adoptat la distanţă, din adăpostul Danyflor. Potrivit acestuia, cazarea câinelui fără stăpân, asigurarea hranei zilnice a câinelui fără stăpân aflat în adăpost şi întreţinerea sanitar - veterinară ar urma să coste 11,57 lei cu TVA inclusă. La aceste sume se vor adăuga, după caz, și alte costuri, care urmează să fie suportate de proprietarii care adoptă la distanţă câinele: identificarea câinelui prin metoda implantării de microcip electronic şi realizarea unei baze de date, dacă este cazul - 57,97 lei, cu tot cu TVA; sterilizare chirurgicală, în cazul femelei - 158,36 lei cu TVA, respectiv masculului - 131,36 lei cu TVA inclusă; îngrijire postoperatorie după sterilizarea câinelui, dacă este cazul - 38,66 lei cu TVA. Aceleași valori vor fi utilizate în cazul recuperării, din adăpost, a câinilor revendicaţi, pentru care s-a asigurat cazare, mâncare, tratamente, microcipare, sterilizare.
- aprobarea contribuției financiare pentru ACS Poli Timişoara, BC Timișoara și RCM;
- hotărârea CLT privind aprobarea preţului local al energiei termice, livrată de Colterm, care va fi 25 ianuarie 2014, la valoarea de 377,88 lei/Gcal, inclusiv TVA, în timp ce preţul energiei termice facturată populaţiei rămâne la valoarea de 252,17 lei/Gcal inclusiv TVA.
UPDATE 2. S-a trecut la vot - iată ce au decis consilierii locali timișoreni:
- Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetar din anul 2013, aprobat cu votul tuturor celor 22 de consilieri.
- Proiectul de buget al Timișoarei, pe anul 2014, a fost aprobat... fără emoții. Au fost 17 voturi pentru, cinci împotrivă, două abțineri. Au fost aprobate și amendamente, precum cel prin care se vor aloca 420.000 lei pentru efectuarea de analize complete la primii o mie nou-născuți din Timișoara în acest an.
- Și cei cu datorii mici, sub 40 de lei, către municipalitate, pot răsufla ușurați, au fost ”iertați” - proiectul a fost adoptat.
- A trecut și proiectul privind modificarea ecusoanelor taxi în ceea ce privete fondul, respectiv din culoarea neagră în culoare mov.
- Proiectul care restricționează executarea lucrărilor de mansardare, la blocurile construite înainte de 1990 în Timișoara, a fost retras de pe ordinea de zi, nu a fost mai supus la vot, consilierii locali s-au ”împotmolit” în amendamente. În schimb, a trecut proiectul cu redenumirea unor străzi.
- Casa Muhle: s-a votat, în CLT, împotriva cumpărării imobilului de la proprietar, la Liceul ”Obradovici” s-au aprobat clase sub efectivul limită de elevi, pentru a permite funcționarea unității de învățământ. A trecut și proiectul privind aprobarea preţului local al gigacaloriei.
- Au fost aprobate proiectele privind sumele cerute pentru întreţinerea câinilor fără stăpân, adoptați la distanţă, și cel al alocării de bani pentru ACS Poli Timișoara, BC Timișoara și RCM.
UPDATE 1. Grupul consilierilor locali PDL a anunțat, înaintea ședinței de plen, că nu va vota proiectul de buget, în forma propusă de conducerea Primăriei.
Ștefan Sandu susține că bugetul a fost făcut pe genunchi, în mare grabă, iar în proiect nu se regăsesc proiecte importante pentru Timișoara, cum ar fi parteneriatul cu CJT și CNADNR pentru centura de sud a orașului și cel cu SNCFR pentru Gara de Nord.
Consilierii PDL recunosc că nu au făcut niciun amendament la buget, poate și din cauza timpului scurt, căci spun ei, nu s-a respectat legislația privind transparența decizională, legate de postare pe site, dezbatere publică, plen, așa că se gândesc să conteste procedura în instanță.
Despre bugetul pe 2014 al Timișoarei am discutat, în platoul știrilor Digi24 Timișoara, cu Adrian Adam, realizator al emisiunii ”Vocile Banatului”
Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche
- Etichete:
- timisoara
- proiecte
- consiliul local
- timisoreni
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News