”O frigăruie ajunge undeva la 15 lei. Este de pui sau de porc. Un mititel cu pâine şi muştar este la 3 lei cu pâine cu muştar. Cam aşa o bucată de ceafă la grătar ajunge la undeva la 20 de lei”. - Ce cantitate? ”Este peste 250 de grame”.
Sunt o parte dintre preţurile de la delicatesele care se găsesc la Târgul de Crăciun de la Timişoara. Destul de piperate, susţin unii dintre clienţi, care vin, se uită... şi se rezumă la un pahar de vin: ”Trec pe lângă ele. Dacă ajung să fie 50 de lei jumările”, ”Cam piperate”. - Aţi cumpărat ceva până acum? ”Acum mă uit în continuare să vad ce ar fi mai convenabil”. - Greu de găsit ceva convenabil? ”Greu”, ”În jurul sărbătorii, totul e scump. Dar cine îşi permite îşi permite”.
Comercianţii spun că, până acum, nu au vândut mare lucru şi se tem că nu-şi vor recupera banii investiţi. Recunosc că preţurile sunt destul de mari, însă nu îşi permit sa mai scadă: ”E adevărat. Eu şi cred că preţurile sunt cam mari, dar şi cheltuielile noastre sunt pe măsură. Nu ne permitem să le dăm mai ieftin, din păcate”, ”Nici pe jumătate la ce a fost anul trecut”. - Care credeţi că este motivul? ”Lumea săracă”. - Preţurile sunt aceleaşi ca şi anul trecut? ”Aceleaşi”. - Vă scoateţi investiţia? ”Nu”,
”Ceafa de porc şi pieptul de pui au acelaşi preţ de doi - trei ani, la șapte lei suta de grame. Mititeii la 3 lei bucata, deci cam de un an, un an și jumătate, doi, aceleaşi preţuri. Vorbim aceleaşi preţuri și încasări mai puţine”.