„Reprezintă zăpada, deci culorile predominante sunt alb, gri și albastru. Este un castel al fanteziei, cu creaturi care pot să meargă, să vorbească, să se joace”, explică unul dintre expozanți.
Acest castel din piese Lego a fost realizat în zece zile de muncă neîntreruptă și este alcătuit din peste 20.000 de bucăți. A fost realizat de mai mulți pasionați de Lego din Serbia, care și-au adus la Timișoara cele mai îndrăgite construcții.
„Tot ce construim vine din imaginația noastră. Nimic nu se compară cu lumea reală. Combinăm multe elemente. Poți vedea, de exemplu, orașul nostru, cu o navă care trece prin el, urmărită de dinozauri. Totul este despre creativitate, distracție și despre ceea ce ne trece prin cap”, spune Ivan Angeli – patronul unui club de construții Lego din Belgrad.
La provocarea de a construi obiecte din Lego au răspuns și sute de copii din Timișoara, care au venit să vadă expoziția dar mai ales să dea viață pieselor colorate.
„E foarte distractiv, dar și creativ. [Cât ai stat cel mai mult ca să faci o costrucție?] O zi până la opt și apoi în continuare”, spune un copil.
„Am făcut... cu animale, castele. [Ți se pare greu?] Nu. E fain și distractiv”, povestește un altul.
Cele mai frumoase obiecte realizate de copii, de-a lungul acestui an au fost incluse în cadrul expoziției. Lor li s-au adăugat adulți, care au creat cele mai compleze modele.
„Puteți vedea castele, nave, căsuțe, tot felul de mașinute, Moși Crăciuni creați, pentru că urmează sărbătorile de iarnă. E un moment foarte frumos, pentru că ca și copii să poată să admire, pentru că ei sunt fani Lego în mare parte, este o lume minunată, fascinantă în care putem intra și noi, adulții”, precizează Ramona Grigorof – organizatorul expoziției.
Timișorenii care au venit să admire construcțiile din jocul care fascinat generații întregi nu sunt puțini. În cele două zile, expoziția a strâns peste 400 de vizitatori.
Reporter: Raluca Popa
Operator: Andrei Marina