Cei care au avut loc în peșteră au aplaudat interpretări ale unor lucrări din Mozart, Ceaikovski sau Tiberiu Brediceanu, ale Filarmonicii Banatul şi orchestrei Facultăţii de Muzică. Veniţi de la sute de kilometri pentru cele 60 de minute de simfonie, cei prezenţi sunt siguri că se vor întoarce şi anul viitor: „Extraordinar a fost, da”, „Am ajuns în ultimele 15 minute, din ce am văzut de afară, a fost foarte frumos. Acustică deosebită, da“.
Maestrul Peter Oschanitzky a dirijat pentru prima dată orchestra în acest loc. Deşi există o mare diferenţă între a cânta într-o sală şi a interpreta aceleaşi partituri într-o peşteră, pasiunea pentru muzică este la fel de puternică, iar numărul mare de persoane prezente la eveniment dovedeşte acest lucru. „Este o mare deosebire în ceea ce priveşte acustica şi chiar atmosfera. Este o altă atmosferă aici, mai libertină, mai, să zicem aşa, cu un pubic amestecat“, ne-a marturisit maestrul Peter Oschanitzky.
Pentru anul viitor, organizatorii vor pregăti două zile de concerte şi speră astfel să se revanşeze faţă de persoanele rămase în acest an afară.
Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul“ Timişoara, a declarat pentru Digi24 Timișoara: „Deja este un fenomen cultural-social de o anvergură mult prea mare. Şi îmi pare foarte rău, vă spun sincer, de cei încă 2-3.000 de oameni care sunt afară şi care nu pot intra în peşteră, dar, din păcate,noi nu putem lărgi peştera, asta e situaţia“.
Primul concert simfonic a avut loc in Pestera Romanesti in 1984. De atunci, neîntrerupt, concertul are loc în fiecare an.