Primele materiale de construcție au ajuns deja pe munte. Cum fundațiile au fost turnate de mai bine de o lună, în scurt timp va demara prinderea stâlpilor pentru instalațiile pe cablu. Telescaunele vor funcționa pe o distanță de cel puțin trei kilometri. Localnicii, dar și administratorii pensiunilor speră că investițiile vor umple stațiunea de turiști și astfel vor avea și ei de câștigat.
”E foarte bine că se investește. Urcă turiștii sus și avem și noi de muncă”, afirmă Petrică Falcău, un localnic. ”Acum câțiva ani a fost mai rău, acum va fi mai bine. Drumul va fi deschis, va face sus o parcare. Va veni multă lume”, completează altul, Dorel Ureche.
”Aceste investiții sunt foarte importante. Sperăm că, cu investițiile care se fac, să se promoveze turismul. Sperăm că totul să meargă bine și lumea să nu mai meargă în străinătate. Dacă și drumul va fi deschis va veni multă lume. Locuri de cazare sunt peste tot. Sperăm să vină și alți investitori”, ne spune Dorin Crăciun, administrator pensiune.
Investitorii și-au propus nu numai să aducă turiști noi, ci să îi aducă inapoi și pe cei care au fost nemulțumiți de faptul că în stațiune nu s-a investit de mulți ani. Cei care cunosc zona sunt de părere că Muntele Mic este la câteva clase peste Valea Prahovei.
”Această amenajare care are loc pe Muntele Mic este binevenită și adecvată pretențiilor actuale. Mai concret, pârtia este orientată către Poiana Mărului, orientare nord-estică, astfel că zapada rezistă mai mult decât părtiile orientate spre sud: este un avantaj. Categoric, eu spun că, din punct de vedere al reliefului, al mediului, al orientării, cred că suntem peste Valea Prahovei”, este opinia lui Cornel Galescu, președinte de onoare al Clubului Montan Caransebeș.
”O să facă un telescaun de șase persoane, care o să aibă o pârtie de trei kilometri cu zăpadă artificială și nocturnă pe toată pârtia. Pentru Muntele Mic este foarte important pentru că putem să îi aducem inapoi pe turiștii care au plecat de-aici. Cam patru milioane de euro va fi investiția. Transportul pe cablu va fi undeva la 1.800 de persoane la oră”, ne informează Adrian Motoș, administrator de pârtie.
Stațiunea Muntele Mic este una dintre puținele locuri din vestul țării în care se pot practica sporturile de iarnă. Pentru că, până în urmă cu doi - trei ani, stațiunea a fost lăsată în paragină, numărul turiștilor a scăzut considerabil.Odată cu demararea mai multor investiții, numărul turiștilor a început să crească, ajungând aproape la zece mii.
Reporter: Doru Iacob
Editor web: Călin Țenche