Atelierul în care artiștii muncesc este decorat în totalitate de ei. Oriunde te uiţi poţi vedea foste piese de mobilier recondiționate în cel mai original mod. Pe ele stau așezate alte creații.
Ideea afacerii a pornit după ce doi prieteni, care au un magazin cu obiecte vintage, i-au rugat să redecoreze obiectele care nu s-au vândut. Au început cu lucruri mici, iar la cererea clienților s-a ajuns la mobilier.
”De exemplu, o clientă m-a întrebat, la un moment dat, dacă pot să fac huse de canapea, eu am zis ca nu am mai făcut, ea a tot insistat că vrea ceva făcut manual și am zis hai să încerc și de aici am ajuns să tapițez. De la tapițat am ajuns la mobilă, la recondiționat mobilă”, ne mărturisește designerul Andreea Gorongyi.
Amprenta pe care Andreea și Cristi vor să o lase clienților este diversitatea. ”Am observat, chiar și la mama mea, că foarte muți oameni își aleg mobilierul sau piesele, aleg o culoare și, după culoarea aia, îmbracă toată casa. Și piesa respectivă cu cealaltă piesă care i-a plăcut și de multe ori reușesc să facă din punctul nostru de vedere un mic dezastru”, afirmă Cristi Ferkel, artist vizual.
De la primele finisaje și până la ultima mână de vopsea sau ultimul detaliu pictat, cele două piese de mobilier au două lucruri în comun, ambele ar fi trebuit să ajungă pe foc sau la gunoi, iar acum vor fi unicate.
Timișorenii care au devenit clienții fideli ai artiștilor s-au îndrăgostit pe loc de munca lor. Au preferat recondiționarea mobilei vechi în favoarea celor din cataloagele cu mobilă italienească.
”Eu vream ceva foarte exclusivist și care nu există la noi și imposibil de făcut rost la noi și atunci ei mi-au spus că am putea face așa ceva la noi”, ne spune Luciana Lăzăroiu, client.
Deși se află la început de drum, tinerii timișoreni au început să își extindă afacerea și au deschis un atelier și la Cluj.
Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Cosmin Pirlogea
Editor web: Călin Țenche