Metoda „accidentul" face tot mai multe victime şi la Timişoara. Vezi ce recomandă polițiștii
Data publicării:
Victimele sunt anunţate, prin telefon, de un falşi medici, poliţişti sau avocaţi, că o rudă apropiată a suferit un accident şi că are nevoie de bani. Este şi cazul unei femei din Timişoara. I s-a comunicat la telefon că fiul său a fost implicat într-un eveniment rutier. A sesizat înşelăciunea şi s-a dus imediat la Secţia 1 Poliţie ca să depună plângere. Şocul a fost atât de mare pentru femeia bolnavă de diabet, încât a făcut o criză glicemică.
Doina Poenaru, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe Timişoara, ne precizează: ”Poate să fie periculos pentru că ți se spune despre o persoană apropiată, din familie, pe care o cunoști, de care ești legat emoțional. Nu se știe ce antecedente medicale au cei care primesc telefonul. În situații de stres, oamenii pot să sufere și anumite probleme medicale”.
Iar cazul nu este sigular. Şi alte persoane din Timişoara au trecut prin aceeaşi experienţă. Puţini însă i-au şi crezut pe cei de la celălalt capăt al firului.
Cinci dintre cele opt persoane din Timişoara, care au depus plângere numai în ultima lună, au trimis bani în contul dictat la telefon. Sumele sunt cuprinse între 100 şi 10.000 de euro. Pentru prevenirea unor astfel de înşelăciuni, poliţiştii recomandă prudenţă maximă.
Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, a declarat pentru Digi24 Timișoara: ”Să nu furnizeze informații despre rudele acestora. În cazul în casre există un accident să verifice dacă persoana apropiată este implicată”.
Poliţiştii timişeni au contactat băncile prin intermediul cărora s-au realizat transferurile pentru a recupera sumele de bani. Oamenii legii colaborează în permanenţă cu omologii din alte judeţe şi sunt pe urmele suspecţilor.
reporter: Maria Rohnean operator: Dan Şoşdean editor web: Călin Țenche