Aproape 50 de studenți au ocazia să se specializeze după finalizarea facultății în E-bussines, altfel spus învaţă cum se dezvoltă afaceri în mediul virtual.
Pe Zsombor Horvath l-a atras la acest program de master în special şansa de a face practică la un posibil angajator. Tânărul de 22 de ani a studiat Informatică economică și se vede în viitor dezvoltator de programe pentru afaceri: ”Îmi place să dezvolt aplicații și să mă adaptez la tehnologia de la ora actuală. Este un domeniu care este în continua creștere. Se cer profesioniști, programatori în sectorul acesta de informatică pentru afaceri”.
Dascălii care le vor preda studenților materii precum Bussines Inteligence sau Modelarea Proceselor de Programare confirmă că domeniul este unul de viitor. Practic, elevii pot deveni specialiști în sisteme informatice de gestiune sau de contablitate , acestea fiind doar două dintre meseriile bine plătite din domeniu.
”Ne lovim peste tot de tehnologia informatică pe care trebuie să o utilizăm și pentru a gestiona bine propria noastră afacere. Sunt salarii de top similare cu tot ce înseamnă salarizare în domeniul IT”, ne-a declarat Mihaela Muntean, profesor în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.
Fiind primul an în care studenții se pot înscrie pentru o astfel de specializare, dascălii fac, la rândul lor, training la o companie de top. Șase cadre didatice au început cursurile în luna aprilie și vor face aproape 1500 de ore de pregătire.
”Fiecare profesor are un expert care devine practic umbra lor sau care îi călăuzește timp de patru luni, profosorii se familiarizează cu sistemul și primesc ajutor pentru a pregăti materialele didactice, în așa fel încât să poată împărtăși cu profesioniștii noștri experiența practică”, precizează Valerian Laval - reprezentant al unei companii din domeniul automotive.
Masterul este cu atât mai atractiv pentru studenţi cu cât o agenție internațională care analizează domeniul universitar l-a poziționat printre cele mai bune din domeniu, alături de altele de acest gen din întreaga Europă.
”Acest program masteral fiind rezultatul unei colaborări în parteneriat cu o companie multinațională germană, și soldându-se cu foarte multe intershipuri pentru majoritatea studenților în cadrul acestor companii, a primit un ranking foarte bun și suntem în acest Top 100”, spune Ovidiu Megan, decanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.
Programul masteral din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor pune la dispoziție 13 locuri bugetate și alte aproape 40 cu plată. Elevii vor fi admiși pe bază de dosar, în ordinea mediilor, după înscrierile care încep în luna iulie.
reporter: Raluca Popa
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche