Experiență unică pentru 50 de temerari care au participat la o tabără inedită în Masivul Parâng, la 1.500 de metri altitudine. Echipați bine şi dornici de aventură, tinerii au învățat să își construiască singuri igluuri în care să rămână peste noapte. Munca la un adăpost sub zăpadă A durat ore întregi, dar rezultatul a meritat tot efortul, spun participanții.
"Avem forță de muncă, determinare și-o să terminăm cel mai fain iglu din provocarea asta extraordinară."
50 de curajoși au decis să înfrunte gerul din Parâng și să participe la o tabără extremă. Cu lopețile în mâini, oamenii au început să sape în muntele de omăt încă de dimineața. Fiecare echipă, formată din 4 persoane, trebuie să amenajaeze iglul până la lăsarea nopții.
"Paturile vor fi... undeva aici e gaura, aici vor fi paturile, și de-acolo vine cupola."
"Mi-am dorit să trăiesc și eu experiența asta. Și cum e după primele ore? Până acum e bine, la noapte e greul. E greu de făcut un iglu? Eu pot să spun că în echipă nu e greu, deocamdată!"
"Avem echipament, eu zic că va fi ok. Văd că lumea se și distrează. În primul rând asta e, ăsta e scopul..."
Salvamontiștii din Petroșani le-au dat o mână de ajutor concurenţilor.
"Am intrat un pic, să vedem cum e, e frumos, e distractiv, e o muncă mai brută, dar e tare distractiv", povesteşte Remus Popescu - șef Salvamont Petroșani.
Ideea taberei i-a aparținut unui tânăr, după o experiență de 5 ani în Legiunea Străină. Și-a propus să demonstreze că se poate supraviețui la temperaturi extreme dacă știi cum să îți amenajezi un adăpost sub zăpadă.
"Se sapă un metru, după un metru la intrare, cât să intrăm în patru labe, venim un pic cu boltă sus, până stăm în picioare, mergem doi metri și de acolo patul trebuie să fie la 30-40 de cm față de intrare și de acolo începem să facem boltă și cu lumânări de jur împrejur ca să ne facem căldura de 15 grade", explică Adrian Câmpeanu, organizator.
Tabăra din Munţii Parâng s-a încheiat duminică.