Atracția expoziției a fost o mașină care în urmă cu 80 de ani transporta oficialități internaționale. Ca să o recondiţioneze actualul proprietar a investit aproximativ 10.000 de euro. ”Ea a fost mașina Consulatului German din Basel, din Elveția, și de acolo a fost cumpărată. Ei au folosit-o de nouă și eu am primit-o cu toată documentația”, ne-a precizat Adrian Pintea, proprietarul mașinii.
Iar dacă pentru unii colecţionari mașinile reprezintă o investiție, pentru alții, valoarea sentimentală contează. ”Eu consider că acest curent de viață, să îl numesc așa, trebuie cultivat, face parte din cultura unei națiuni. Sunt vehicule istorice atestate ca atare, fac parte din patrimoniul tehnic UNESCO și practic ne arată unde suntem noi în lume, iar România este pe un loc fruntaș”, afirmă Vlad Capotescu, organizatorul expoziţiei.
Sute de curioşi au venit în centrul orașului să admire bijuteriile pe patru roți: ”Arată ca nouă mașina”, ”Sunt pasionat de așa ceva. Ce m-a impresionat cel mai mult ar fi un Buick. Era un Buick aici, este cel maro. Niște linii frumoase”, ”Până acum nu am mai văzut atâtea modele la un loc în Timișoara la noi. Chiar am și eu o Dacie acasă și mă uitam cum sunt făcute și m-am interesat de un preț de refacere”.
Expoziţia a avut loc simultan în 26 de orașe din România.
Reporter: Corina Sfia Operator: Adrian Ionescu Editor web: Călin Țenche