Iubire, respect și căldură - sunt sentimentele nobile pe care le insufla Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, tuturor celor care au avut privilegiul să îi fie, chiar și pentru câteva momente, în preajmă. Oamenii care l-au cunoscut personal și l-au urmat până în ultimele momente, rememorează clipele care au rămas întipărite în mintea și mai ales, în sufletele lor.
Despre Majestatea Sa, Regele Mihai I al României se vorbea pe furiș în perioada comunistă. Bunicii le povesteau nepoților la ceas de seară, ca un basm cu regi și regine, despre cine a fost și cum a fost în vremea în care România era un regat. Așa a aflat și timișoreanul Flavius Boncea că țara noastră a avut un rege.
"Era bunica mea, am crescut într-un sat în apropiere de Timișoara, care avea păstrate câteva monede din acelea de 100 de de lei cu chipul regelui pe ele. Și ea îmi tot povestea despre Regele Mihai, cât de bun era, cât de frumos era, cât de bine era în România pe vremea regatului. Mult mai târziu, prin 1987 cred, la un post de televiziune din Ungaria, am văzut o emisiune cu Regele Mihai al României. Atunci l-am văzut de fapt prima dată cum arăta în prezentul de atunci. Și nu mi-a venit să cred. Imaginea aceea de basm a prins brusc un alt contur și am văzut că avem rege", rememorează Flavius Boncea.
L-a avut de atunci pe Majestatea Sa, Regele Mihai I, reper de moralitate. Pentru loialitatea de care a dat dovadă, Flavius Boncea a fost decorat în 2011, chiar de Majestatea sa.
"Am primit această medalie, Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate...e poate cel mai onorant lucru care mi s-ar fi putut întâmpla în viață", continuă Boncea.
"Regele emana ceva...când ajungeai în preajma lui simțeai tot zbuciumul istoriei acesteia pe care el a trăit-o. MUSCĂ Un om care ne iubea. În 1992, atunci când a fost lăsat pentru prima dată să intre în țară, acest lucru l-a și zis milionului de oameni adunați să îl întâmpine. Vă iubesc!".