Maeştrii cârnaţilor, pentru prima dată la Buziaş

Data publicării:
carnati prima

”Noi facem cârnaţii, noi îi degustăm, şi-apoi voi îi mâncaţi...” Aşa s-a dat startul primei ediţii a concursului de făcut cârnaţi. Bucătarii bănăţeni şi-au ascuţit cuţitele şi s-au pus pe treabă, fiecare cu secretele reţetei învăţate de la bunici.

”În afară de tradiţionalele sare, piper, usturoi şi boia, mai adăugăm puţină boia iute, chimen şi enibahar, ca să-i dea un gust. Şi o mânuţă de zahăr pentru păstrarea culorii naturale a cărnii”, spune Nicolae Cristescu, bucătar.

Dacă cei mai mulţi dintre bucătari respectă reţetele de la an la an, au fost şi participanţi pentru care părerea degustătorilor contează cel mai mult. ”E o reţetă învăţată pe parcurs şi pe care am mai îmbunătăţit-o eu după gust, după aprecierile clienţilor, fiecare după cum s-a dat cu părerea, unii mai sărat, alţii mai piperat...”, afirmă Ioan Duma, bucătar.

”Carne, usturoi, sare, piper şi puţină boia să-i dea culoare”, precizează Alex Seiman, bucătar. - Învăţată de unde, reţeta? De la tata? Aşa tânăr îţi place să faci cârnaţi? ”De mai mic fac...”.

La ordinea zilei au fost astfel produsele din carne proaspătă făcute în casă. Nu puteau lipsi însă nici băuturile certificate bio. ”Are o adaptabilitate la organism ridicată, deci nu provoacă distrugerile pe care le provoacă alcoolul pur”, susține Constantin Tătaru, producător de produse bio.

Juraţii la prima ediţie a concursului de făcut cârnaţi au fost indulgenţi. Toţi participanţii au ieşit câştigători. ”Am de gând să-i evaluăm pe toţi la fel, să le dăm curaj pentru anul viitor. Cârnatul oricum e bun, pentru că e făcut din porc de pustă, tăiat de dimineaţă, aşa că toată lumea o să ia locul I. Bineînţeles că o sa fac câteva diferenţe, dacă tot sunt preşedintele juriului, nu?”, au fost cuvintele lui uica Mihai, organizator.

Cârnaţii preparaţi au fost prăjiţi, iar la final toată lumea a putut să guste produsul finit al maeştrilor în arta bucatelor bănăţene.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Secretul ciudat al lui Iohannis, dezvăluit de prieteni! Motivul pentru care nu mai iese din casă, ce face...
Digi FM
Cu ce se ocupă Petre Roman după ce a renunțat la cariera politică: „Aceasta e satisfacția mea cea mai mare...
Pro FM
Justin Bieber recunoaște că are „probleme cu furia”. Declarații tulburătoare după ce a fost surprins...
Film Now
Acum un an, Owen Cooper era un băiat normal și juca fotbal în parc, azi e la Hollywood. Ce spun vecinii...
Adevarul
Obiceiurile europene legate de duș care îi șochează pe americani. Unul din ele privește spălatul zilnic
Newsweek
Șeful Casei de Pensii anunță schimbări mari pe talonul de pensie. 2.500.000 pensionari, afectați
Digi FM
Shiloh, fiica actorilor Angelina Jolie și Brad Pitt, imagini virale. Fanii sunt convinși că adolescenta calcă...
Digi World
De cât somn avem cu adevărat nevoie? Cercetătorii dezvăluie ce se întâmplă cu creierul atunci când nu dormim...
Digi Animal World
Această femeie a coborât un munte, cărându-și câinele de 49 de kilograme în spate. Imaginile cu animalul...
Film Now
Lara Flynn Boyle, actrița din „Twin Peaks”, împlineşte 55 de ani. Povestea fostei iubite a lui Jack Nicholson
UTV
Chef Matteo Grandi a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. La ce alimente a renunțat din dieta sa