Apa din fântănile oamenilor din Nadăș nu mai este buna de băut. Tocmai de aceea munca pompierilor și a jandarmilor este extrem de importantă. 120 de fântâni trebuie decolmatate. Până când lucrurile se rezolvă, primăria comunei Tăuț le pune oamenilor la dispoziție apă îmbuteliată.
„Am dus un tir de apă minerală, inclusiv plată. Fiecare familie, fiecare persoană a luat 2 litri de apă plată și 2 litre de apă minerală”, a explicat Gheorghe Pleș – primarul comunei Tăuț.
La Nadăș se află în aceste zile și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad, care vor recolta probe ca să stabilească dacă apa este din nou bună de băut. Până când vine rezultatele analizelor, în sat funcționează non stop două staţii de potabilizare a apei aduse de la ISU Hunedoara şi Timiş .
„Filtrare microbiologică, prin intermediul lămpii cu ultraviolete. Rezultă apă potabilă”, explică unul dintre pompieri.
Potrivit bilanțului official, la Nadăș au fost inundate 180 de gospodării, au fost afectate trei poduri și trei podeţe, iar o punte a fost distrusă. Pe măsură ce autorităţile contabilizează pagubele, ies la iveală urmările urgiei care s-a abătut asupra localităţii Nadăş. Viitura puternică a luat pe sus tot ce i-a ieşit în cale omorând mai multe animale din gospodăriile localnicilor. Chiar și două autoturisme au fost luate de forţa apei şi aruncate într-o vale.