În imobilul ce va fi reabilitat nu se mai ţin ore de şase ani. Spațiul se află într-o stare avansată de degradare. Tavanul stă să cadă, acoperişul este găurit, la fel ca şi podeaua. Dar deşi arată ca o ruină, clădirea poate fi recondiţionată. Cu banii alocaţi de primărie vor fi realizate 19 săli de curs, o sală de sport, o cantină și un cabinet medical. Totul până în vara anului viitor.
Ovidiu Roșu, directorul adjunct al Liceului „Grigore Moisil" din Timișoara, afirmă că „Investiţia pe care o derulează primăria are ca şi scop modernizarea corpului de clădire de pe Doja, ceea ce înseamnă tocăria schimbată, uşi-geamuri, şi o mansardare uşoară, pentru a mări numărul de săli de clasă".
Investiţia va fi un câştig pentru elevi, care vor învăţa într-o clădire modernă, dar şi Inspectoratul Şcolar primeşte o mână de ajutor în organizarea cursurilor într-un singur schimb, cel de dimineață, începând din anul şcolar 2014-2015.
Iar promisiuni sunt că investiţiile în reamenajarea clădirilor din patrimoniul Timişoarei vor continua. Vor fi reabilitate şi alte unităţi de învăţământ care nu au spaţiu să desfăşoare cursuri doar de dimineaţă.
„Este investiţia cea mai mare pe care o facem într-un spaţiu de şcoală generală şi liceu. Eu cred că va fi un proiect de succes şi un proiect care poate fi replicat la nivelul altor licee cu probleme majore de spaţii", ne-a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.
La nivelul întregului oraş, în şcolile din Timişoara învaţă câteva mii de elevi în schimbul de după-masă.
reporter: Miodrag Hojda
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche