După un start echilibrat, reflectat și pe tabelă, 17-17, Steaua a început să ia, treptat, distanță. La pauza mare, roș-albaștrii aveau un ecart de cinci lungimi, 37-32, care avea să ajungă la +16 după sfertul 3, 58-42. Practic, bucureștenii au făcut diferența chiar în sfertul pe care timișorenii l-au stăpânit cel mai bine în precedentele meciuri. BCT a eușit să câștige sfertul 4, însă la o diferență de trei puncte, insuficientă pentru a emite speranțe pe final în fața Stelei. Djapa și Dundjerski au fost cei mai buni marcatori ai gazdelor, cu 18, respectiv 16 puncte, în vreme ce Barac a adus cele mai multe puncte pentru steliști, 19.
„N-am început jocul prea bine, ne-am grăbit, am ratat câteva aruncări ușoare, ceea ce ne-a crescut nervozitatea, dar asta e. În cel de-al treilea sfert nu am mai avut putere să luptăm până la capăt. Băieții au încercat, îi apreciez pentru asta, dar nu voi accepta niciodată scuza oboselii”, a spus Nenad Mandic, antrenorul timișorenilor.
„Am venit, aici, pe terenul unei echipe care joacă din ce în ce mai bine. Vă felicit pentru că treceți peste această perioadă grea, care sper să se fi încheiat și mă bucur că baschetul nu va dispărea în Timișoara”, a precizat și Claudiu Fometescu, antrenorul Stelei.
Timișorenii încep a doua fază a campionatului, cea a grupei locurilor 7-12, de pe poziția a cincea, cu 27 de puncte. Ei vor întâlni, în lupta pentru evitarea retrogradării, Dinamo, Energia Târgu Jiu, BCMU Pitești, Phoenix Galați și Gaz Metan Mediaș, în sistem tur-retur.
„Primele trei runde se joacă dim sâmbătă în sâmbătă, un lucru bun pentru noi, în acest moment. Sper să contiuăm cu antrenamentele bune, în primul rând, apoi cu rezultate pe măsură”, a conchis Mandic.
Ultimele două clasate vor retrograda direct, fără turneu playout. În schimb, echipele din grupa 1-6 și primele două clasate din 7-12, vor juca pentru titlul național pe sistemul eliminatoriu, cu sferturi, semifinale și finală.
Reporter: Claudiu Sav
Operator: Dan Petcu