Din meniu nu vor lipsi cârnații, dar nici tradiționalul cozonac. Membrii clubului Lions, organizație de binefacere, sunt cei care pregătesc sutele de porții de mâncare.
Anul trecut au fost oferite peste 300 de porții calde care s-au epuizat imediat. Tradiția de a face bine durează de mai bine de zece ani la Timișoara. În fiecare prima zi de Paște și de Crăciun, membrii Lions petrec prânzul cu oamenii nevoiași. Totul se va desfăşura de la ora 12, în Piaţa 700 din oraş.
UPDATE. Acțiunea caritabilă s-a încheiat cu puțin timp înaintea orei 13! Mâncare de fasole, cârnaţi, castraveţi muraţi şi cozonac de casă. Toate au fost gătite şi servite cu suflet, aşa cum fac de aproape 15 ani, membrii Clubului Lions.
Iar generozitatea nu are vârstă. O demonstrează Ana şi Bea, care la numai 7 şi 8 anişori au venit să le servească sărmanilor mâncarea: ”Eu pun castravetii, iar prietena mea Ana pune şerveţelele”.
Aşa cum se întâmplă în fiecare an, în câteva minute, sute de porţii au fost împărţite. S-au aşezat la rând oameni care nu au niciun venit sau care câştigă atât de puţin încât nu-şi permit să pună astfel de bucate pe masa de Crăciun: ”Nu am mai fost, dar acum prima zi de Crăciun am trecut prin zonă şi am luat şi eu o porţie”, ”E un act de caritate sau cum sa zic, sunt oameni săraci”, ”E bună, e bună”, -Veniţi în fiecare an? ”Cred că e al doilea sau al treilea an”, ”Miroase foarte frumos, să stiţi că e foarte bun, dar ar trebui să facă şi primăria ceva pentru noi, oamenii nevoiaşi”.
”Ne-am pregătit pentru 300 de meseni şi sperăm să aducem în sufletul fiecăruia o clipă de bucurie”, afirmă Toma Miscă, preşedintele Lions Club Timişoara.
Invitat în platoul știrilor Digi24 Timișoara, să vorbească despre această adevărată lecție de omenie, a fost Konrad Pfaff, membru al Clubului Lions.
Reporter: Gerhald Ernst
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche