Spectacolul prezentat vineri la Timișoara vorbește despre discriminare. Astfel că, pe rând, câțiva spectatori au purtat casca pentru encefalogramă. Cu ajutorul ei, luminile și coloana sonoră a spectacolului au fost modificate. Practic, a transformat fiecare gând în semnal, care , prin Wireless a devenit sunet, respectiv imagine.
Pentru minute bune, spre exemplu, impulsurile din creierul lui Flavius au devenit fondul muzical pe care actorii și-au rostit replicile. El e unul din spectatorii care și-au dorit să experimenteze.
„A fost o experiență complet nouă întradevăr … cu sentimentele care ți se dau din spectacol retrăiești clipe care acelea se transformă în sunete din câte am putut să simt sau să pricep eu”, a spus Flavius Hudișteanu, unul din spectatorii care au încercat encefalogramul.
„A fost... cum să spun... o modalitate nouă pentru mine, nu am mai participat la niciun spectacol care să fie implicat așa ceva”, povestește un altul.
Ideea regizorului a fost aceea de a crea o reprezentaíe interactivă în care, printr-un simplu gând ,, spectatorul alege muzica și luminile pe care vrea să le vadă pe scenă.
„Să monitorizeze EEG și să generezi muzica în timp real la nivelul acesta într-un flux de informație și emoțional pe care noi îl producem aici este o premieră mondială”, a explicat Alexandru Berceanu, regizorul spectacolului.
În zilele următoare spectacolul se va juca la Oradea, în Târgu-Mureș, Baia Mare și Craiova.
Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Șoșdean