"Noi ne-am hotărât. Nu plecăm din această şcoală, nu cedăm, datorită faptului că simţim că este dreptul nostru" declară convinsă Daniela Păiuşan, profesor în cadrul Colegiului Tehnic de Vest.
Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest refuză categoric să părăsească spaţiul ca să lase loc Liceului de Arte Plastice. Dascălii nu şi-au strâns lucrurile şi nici nu se gândesc să se mute în sediul Şcolii Generale nr.9, pus la dispoziţie de Primărie.
Cosmin Hogea este directorul Colegiului Tehnic de Vest: "Nu sunt foarte multe mijloace de transport în comun care să oprească în faţa şcolii, care să facă legătura cu autogara, gara, respectiv Piaţa Sinaia, unde vin majoritatea liniilor de autobuze".
Deşi au trecut săptămâni bune de când Consiliul Local a decis ca Liceul de Arte Plastice să funcţioneze în sediul Colegiului Tehnic de Vest de pe strada Dragalina, iar elevii de la Construcţii să înveţe în clădirea Şcolii Generale nr. 9, hotărârea Primăriei nu a fost încă pusă în aplicare.
La Şcoala Generala nr. 9, scaunele și băncile au fost depozitate în sala de sport pentru ca mobilierul celor de la liceul de constructii să poata fi amenajat în sălile de clasă. Se fac și reparații pentru ca, de săptămâna viitoare, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest să își poată începe activitatea.
La Liceul de Arte Plastice, bagajele sunt deja făcute. Zeci de lucrări, cutii cu pensule și vopsele așteaptă să fie mutate în noua locație.
"Timpul este scurt şi, evident, atât de scurt încât o mutare este greu de făcut pentru că nu au eliberat spaţiul. Acest lucru se datorează exact atitudinii dumnealor, anume că nu sunt de acord cu această mutare", ne-a declarat Veronica Adorian, directorul Liceului de Arte Plastice.
Toate aceste nemulţumiri, atât de o parte, cât şi de alta, vin ca urmare a deciziei Primăriei de a nu mai plăti chiria lunară de 30.000 euro pentru spaţiul în care funcţiona, până acum, Liceul de Arte Plastice.
reporter: Sorina Covlea
operator: Dan Şoşdean
editor web: Răzvan Bulacu