Aproape o sută de tineri debutanți au deshis ediția din acest an a Balului Vienez de la Timișoara . Doi dintre ei sunt Alexandra și Filip. Student în anul II la Facultatea de Medicină, Filip a schimbat halatul de medic cu ținuta de gală.
„Foarte frumos, foarte diferit și o lecție de viață pentru mine. Să fi pe ritmul muzicii e ceva frumos. Medicina este puțin mai sistematică”, povestește Filip Soare.
Emoțiile au fost mari chiar și pentru cei care cunosc secretele dansului.
„Vreau să îmi aduc aminte de perioada în care am dansat și de emoțiile pe care le-am simțit în acea perioadă. Este foarte furmos. Nu mi-am imaginat că poate fi așa”, spune și Alexandra Onișea.
Printre invitați s-au remarcat oameni de afaceri și personalități internaționale.
„Mai mult de 70 la sută dintre locuitorii Vienei sunt oameni de cultură. Așadar, noi ținem mult la cultură. Unii numesc acest oraș Mica Vienă și mă simt bine aici. Acest loc are o arhitectură specifică Vienei și mă simt ca acasă în Timișoara”, a explicat Ernst Woller, președintele Comisiei de Cultură din Viena.
„Sunt de părere că aceasta este o idee foarte bună, prin care sunt ajutați oameni care nu au avut atât de mult noroc în viață”, completează Christian von Albrichsfeld, un om de afaceri.
„Toți cei prezenți la Balul Vienez au achiziționat o broșă ca aceasta. Floarea de Colț este simbolul ediției de anul acesta. Cu banii obținuți, sute de copii vor beneficia de o masă caldă” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.
„Ideea cu floare de colț este chiar foarte ingenioasă. Mi se pare că într-adevăr ar trebui promovată”, spune un timișorean.
„ Am văzut lacrimi în ochi, în ochii ambasadorului Austriei și în ai altor invitați importanți pe care i-am avut”, susține Ioana Hațegan, organizator al balului.
Banii strânși în urma Balului Vienez vor ajunge la 450 de persoane nevoiașe din Timișoara, prin fundația United Way.
Reporter: Angela Novăcescu
Operator: George Ștefăniță