De săptămâni de muncă au avut nevoie Cristian Dobre și echipa ca să creeze un robot capabil să urmărească o linie dreaptă. Nu e deloc o misiune ușoară, mai ales că trebuie să o facă într-un timp cât mai scurt. Robotul conceput de ei s-a descurcat bine și au obținut premiul doi la cel mai mare concurs de specialitate organizat la Viena.
„Am reușit pe acest traseu 18, 84 de secunde. [Cum funcționează? Cum l-ai făcut să meargă?] Robotul are în spate implementat un algoritm de reglare care îl ajută pe baza senzorilor să acționeze motoarele”, povestește Cristian Dobre, unul dintre participanți.
„Întâi se poiectează, te gândești ce componente folosești, faci o schemă , îl asamblezi, îi scrii cod”, explică un alt participant.
E multă muncă pentru a scrie codul care controlează fiecare mişcare a roboţilor.
„Oamenii își programează roboții să fie cât mai rapizi, dar și cât mai preciși în mișcări să ocolească obstacolele”, spune un IT-ist.
„După cum ai observat aici mai devreme voia să ia curbele, acum vrea să ia curba, nu vrea să ia următoarea curbă, au și ei personalitatea lor”, admite un alt participant.
Peste 50 de studenți din toată țara au participat la concursul organizat de studenţii de la Politehnică.