Clădirea, aflată lângă intersecția Michelangelo din Timișoara, va fi formată dintr-un subsol, cu o parcare cu 50 de locuri, parter şi 6 etaje plus un spaţiu recreaţional.
Căminul va fi construit în următorii trei ani, finanţarea făcându-se din fonduri proprii ale UVT şi din bani de la guvern.
UPDATE. Studenţii vor sta maxim câte trei în cele peste 300 de camere, cu un confort deosebit. Nu vor lipsi o bibliotecă şi un restaurant, o spălătorie şi o călcătorie, o sală de lectură și un centru fitness
Hotelul studenţesc va avea 222 de camere. Din aceastea, 216 sunt cu trei paturi şi baie, iar 6 camere au câte două paturi și baie specială pentru persoane cu handicap locomotor. „Am preferat să facem 670 de locuri de cazare moderne şi într-un stil occidental, nu să le dublăm, cu aceleaşi costuri, într-un sistem de 5 locuri în cameră sau în alte condiţii", afirmă Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.
Căminul va avea, la primul etaj, o bibliotecă şi un restaurant, o spălătorie şi o călcătorie. La etajul 7 va funcționa o sală de lectură și un centru fitness pentru studenţii care învaţă în cadrul Universităţii de Vest.
Arhitectul clădirii Ionel Petru Pop ne dă detalii: „Un hotel studenţesc în sensul de calitate a spaţiilor interioare. Studenţii vor sta maxim câte trei în cameră".
Vor exista şi spații comerciale, spun constructorii: magazine alimentare și nealimentare, papetărie şi chiar un salon de coafură. Şantierul va dura trei ani, potrivit proiectului.
„E un proiect pe care UVT şi-l doreşte de foarte mult timp, cred că sunt vreo 10 ani de când se fac demersuri, se lucrează la proiect, se identifică terenul şi surse de finanţare", ne informează prefectul Eugen Dogariu.
Universitatea de Vest din Timişoara are zece cămine cu aproximativ 3.000 de locuri, insă doar jumătate din cererile de cazare a studenţilor sunt acoperite.
Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Dan Şoşdean
Redactor: Călin Țenche