După București, Deva a fost cel de-al doilea oraș din țară ales de Marian Godină pentru lansarea volumului Flash-uri din sens opus. Și asta, chiar dacă reprezentanții editurii ar fi dorit un alt oraș.
„Am zis prima dată hai să mergem la Cluj. Iar Marian spune nu, aș vrea foarte tare să mă întorc la Deva. Pentru că la sfârșitul anului trecut el a fost aici și i-a plăcut atât de mult, încât a exclamat: nu, primul lucru pe care vreau să-l fac e să mă întorc la Deva”, a povestit Maria Desmirean, director executiv Editura Curtea Veche.
„A fost la fel de emoționant ca și prima oară, aceiași oameni frumoși pe care i-am întâlnit și prima oară”, spune Marian Godină.
Cititorii prezenți i-au adresat întrebări autorului, în special legate de meseria sa. Printre cei care au venit să cumpere cartea și să îl cunoască personal pe Marian Godină au fost și polițiști hunedoreni.
„Eu consider că el este un promotor al muncii de polițist și prin acest lucru cred că face un lucru benefic poliției române”, susține Dumitru Gros, angajat IPJ Hunedoara.
„Faptul că Marian Godină a încercat prin cuvintele sale, prin ceea ce a scris să arate și cealaltă față a polițistului, eu zic că atât pentru noi, cât și pentru colegii noștri, există o oarecare schimbare”, este de părere și Eduard Hinț, angajat al Penitenciarului Bârcea.
„Sper să rămână un polițist scriitor și îi îndemn și pe alți polițiști să facă asta”, spune Răzvan Șoldan, un cititor prezent la lansare.
La Deva, polițistul Godină a dezvăluit și o parte din proiectele sale.
„Am de gând să scriu o carte destinată copiilor. Tot despre poliție, din care copiii să înțeleagă mult mai bine rolul polițistului pentru societate”, explică Godină.
De la lansarea de la București, de acum mai puțin de 1 lună, Marian Godină a vândut deja peste 40 de mii de volume. Prețul unui exemplar este de 29 de lei.
Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariș