„Răchia fiartă în timpul festivalului a fost dată spre degustare participanților la eveniment. Deci nu se comercializează. Oricine a dorit, a putut să servească“, ne-a precizat Dragomir Petcov, unul dintre organizatorii acestui Festival al Rachiului.
La Festivalul Rachiului din acest an, 13 sticle de rachiu au concurat pentru titlul de ”Cel mai bun rachiu”. Juriul nu a vrut să greşească deloc notarea participanţilor şi a verificat din fiecare sticlă, ba o dată, ba de două ori, de cât a fost nevoie pentru a se asigura că evaluarea a fost una corectă. „Verificăm răchia după gust, mai ales, apoi după miros și tărie, după cum face mărgele, după cum scad mărgelele“, ne-a explicat un membru al juriului de la Festivalul Rachiului.
La Festivalul Rachiului n-au lipsit nici comercianţii. Cu mititei, cu purcel la proţap şi cu alte bucate alese, i-au îmbiat pe participanţi pentru a face răchia mai gustoasă, după masă. Voia bună a fost la ea acasă, iar discuţiile despre politică şi sport, în jurul cazanelor de rachiu, au fost în toi.
Și pentru că rachiul nu merge fără muzică și joc, toate acestea au fost asigurate, la Festivalul Rachiului, de ansamblurile AKUD Mladost Timişoara, Plavi Delia Sânpetru Mare, precum şi Stejărelul din Luncoiu de Jos (Hunedoara) şi Zisel din Omoljica (Serbia).
reporter: Miodrag Hojda
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche