Muncitorii de pe cel mai mare santier din oraș trebuie să reziste temperaturilor caniculare și să muncească la foc continuu pentru ca au termene stricte de respectat. Nici macar vecinatatea cu strandurile nu le distrage atentia muncitorilor. "Alții merg vizavi la ștrand, dumneavoastră stați pe șantier, e corect?", a încercat reporterul Digi24 Timișoara să-l instige pe interlocutor. "Nu e corect, a venit răspunsul, dar și munca asta trebuie să o facă cineva!"
La nivelul solului, pe același șantier se înregistrează nu mai puțin de 45 de grade, iar singurii aliați ai muncitorilor sunt câteva sticle cu apă rece, dar și câteva umbrele.
Viață grea au avut și șoferii care și-au petrecut ziua în ambuteiajele din zona șantierului de pe podul Michelangelo. Toată lumea e grabită, suntem nervoși, agitați, e căldură mare, este un chin, sunt câteva opinii culese "la cald" de echipa Digi24 Timișoara.
A fost atât de cald încât un experiment realizat de echipa Digi24 Timișoara arată că e nevoie de doar 10 minute ca un pahar plin de gheață să se transforme în apă caldă. Iar la finalul experimentului, telefonul care cronometra timpul de topire se încinsese și avea 48 de grade - vezi experimentul!
Pacienții "vin cu arsuri solare, vin chiar cu simptomatologie datorată temperaturilor, palpitații, amețeli, insolație", spune Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe Timișoara.
Meteorologii susțin că, în zilele următoare, temperaturile vor crește și mai mult. Astfel, de miercuri, în Timişoara vor fi deschise patru puncte de prim ajutor: în Piaţa 700, în Piaţa "Badea Cârţan", la Poştă şi la Gara de Nord.