Elevi „hi-tech", într-o clasă smart, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" Timişoara
”Prima fracţie înmulţită cu... Le inversăm şi avem 5/7” - aşa se desfăşoară orele în mai toate şcolile din România. Acum lucrurile se schimbă, într-o clasă smart, tot sistemul este atent controlat de profesor: ”Lucrează pe tabletă. Acolo îşi completează ei fişele pe care care eu le introduc. Eu am totul pe laptop, şi, de fapt, comunicarea este în timp real şi eu ghidez unde şi ce anume fac elevii”.
Elevii sunt cei mai incântaţi de noua aparatură. Cursurile sunt mult mai atractive: ”Acorzi o mai mare atenţie atenţie tabletei decât caietului”, ”Mi se pare o idee foarte faină, lucrezi foarte uşor, poţi să fi mult mai atent şi reţii multe lucruri repede”, ”Mi se pare o modalitate nouă şi a venit ca o gură de oxigen la învăţământul românesc, deoarece orele erau plictisitoare, să spunem, este un mod interactiv şi cred că vom veni mai cu drag la şcoală de astăzi”.
”Orele sunt mult mai interesante pentru elevi, sunt interactive, comunicarea se realizează mult mai bine între profesor şi elev”, ne precizează Roxana Cojocariu, profesor consilier la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" Timişoara.
Mihaela Stănescu, managerul de proiect, susține că ”studiile au demonstrat că, dacă în mod normal, prin simpla citire a informaţiei, elevii reţin aproximativ 5% din ea, dacă metoda de predare are suport audio-video se ridică acest procent până la 20%, o soluţie interactivă, cum este şi exemplul clasic digital, poate ridica acest procent până la 75%”.
Toţi profesorii de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" Timişoara vor face cursuri de specializare pentru a putea folosi fără probleme aparatura hi-tech. ”Noi vom fi familiarizaţi cu felul în care se lucrează pe tabletă şi cu facilităţile pe care sistemul de operare le oferă şi apoi ne vom înscrie astfel încât să fie clase cât mai multe, măcar o oră pe săptămână să ajungă aici”, ne-a declarat Elena Jebelean, directorul adjunct al liceului.
Clasa smart de la Liceul Pedagogic a fost dotată cu aparatura de ultima generaţie după ce elevii au câştigat un concurs între şcoli, pentru care au realizat un film cu unitatea lor de învăţământ.
reporter: Marcela Sferlea
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News