După control, la bisturiu. Aluniţele pot produce în timp cancer de piele
Data publicării:
Zeci de persoane din Timişoara şi-au făcut gratuit teste dermatologice în ultimele două săptămâni şi au aflat că aluniţele lor pot produce în timp cancer de piele. Medicii i-au programat rapid pentru intervenţii de extirpare. Campania de analize gratuite se derulează până la finalul lunii iunie.
Narcisa Gug a venit împreună cu soţul său pentru o testare dermatologică gratuită. În ultimii ani, a constatat că pielea ei a devenit sensibilă la razele solare. După testare, medicii i-au spus că aluniţele sale nu sunt deocamdată periculoase, dar trebuie să fie precută.
Să previi e mai uşor decât să tratezi, susţin medicii. Teorie cu care este de acord şi Marcel. A venit la testări după insistenţele soţiei.
Cei doi pacienţi sunt cazuri fericite. De-a lungul celor trei săptămâni de testări însă, pentru o parte semnificativă dintre cei care au participat la campanie, rezultatele au fost suprinzătoare. Extirparea aluniţelor a fost inevitabilă, întrucât pericolul de cancer de piele era prea mare.
Testările gratuite au avut loc la Clinica de Dermatologie şi Clinica Bega din Timişoara, dar şi la trei cabinete private înscrise în campanie. La fiecare dintre locaţii se prezintă zilnic cel puţin 5 pacienţi, iar pentru cel puţin doi se recomandă extirparea aluniţei de pe piele.
„Zilele Protecţiei Solare” se desfăşoară anual în marile oraşe din România. În acest an, însă, numărul pacienţilor descoperiţi cu aluniţe periculoase este mai mare. Campania de analize gratuite se derulează până la finalul lunii iunie.