Aproximativ 35 de angajaţi au fost prezenţi la petrecerea de 8 martie. Problma, semnalată şi de Curtea de Coturi, a fost că întreaga distracţie a fost decontată din bani publici. Suma plătită pentru petrecere se ridică la 3.000 de lei.
„O înşelătorie. Toţi vin, promit, că fac pentru oraş, pentru cetăţeni şi după o lună, două îi apucă amnezia”, spune o reșițeancă.
„N-ar fi prima dată când se face aşa ceva. Vorbesc în general, în ţară”, adaugă un alt localnic.
„Nu ştiu. Nu sunt convinsă că aşa este. Poate au contribuit şi angajaţii”, este de părere o altă reșițeancă.
Petrecerea a fost organizată de angajaţii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public, direcţie aflată în cadrul Consiliului Judeţean Caraş - Severin. Doamnele de aici nu îşi mai amintesc, însă, detalii: „[E cineva care a fost la masa de 8 martie, să ne spună cum a fost?] Nu ştiu, eu nici nu eram, nu ştiu care colege au fost”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin recunoaşte situaţia şi spune că încearcă să recupereze prejudiciul de la petrecăreţi.
„Se va îndrepta toată situaţia împotriva angajaţilor din structura respectivă şi vor fi recuperaţi. Deja directoarea acestei instituţii din subordinea Consiliului Judeţean a şi demarat, vis a vis de decizia Curţii de Conturi, pentru ca sumele constatate ca fiind prejudiciu pentru Consiliul Judeţean, să fie recuperate”, a explicat Romeo Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Acestea nu sunt singurele abateri descoperite de Curtea de Conturi în cadrul aceleaiaşi direcţii cărăşene. În 2014, au fost cumpărate flori și aranjamente florale și au fost decontate servicii de spălătorie auto fără documente justificative.
Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu