Echipele de intervenție au aflat că victima are 11 ani și a fost răpită de un individ periculos, despre care există informații că ar fi înarmat. În doar câteva minute, echipele terestre s-au pus în mișcare.
Ajutor a venit și din partea pompierilor, care au primit misiunea să cerceteze albia râului și să raporteze orice mișcare suspectă. Pentru că răpitorul și victima se puteau afla în orice punct pe o rază de 100 de hectare, oamenii legii au primit ajutor din cer, din partea unor sportivi care manevrează paramotoare, aparate de zbor ultraușoare. Iar salvatorii din cer au avut nevoie de doar câteva minute să repereze răpitorul, in timp ce echipele terestre ca au gasit urme: ”Am găsit baticul minorului. Suntem în albia Timișului, cautăm!”
Finalul a apartinut forțelor speciale:” Stai, Politia! Stai, culcat! Pe burtă! Nu misca!”
Conform protocolului, victima a fost dusă într-un loc sigur, iar, înainte să își reîntâlnească părinții, a avut parte de asistență medicală și psihologică.
Simularea a fost considerată un succes. Ionuț Bocancea, purtător de cuvânt al Inspectoratul de Poliție Timiș, ne-a precizat: ”Această activitate a avut ca scop măsurarea timpului de reacție al cetățenilor, al voluntarilor, personalului public și privat. În două minute a fost identificat autoturismul, în trei minute - victima, iar în cinci minute - agresorul”.
Doar în județul Timiș, intervenția în cazul unei alerte de răpire se poate face din cer, cu ajutorul proprietarilor de paramotoare, care în 30 de minute de la solicitare pot fi deja ridicați de la sol.
reporter: Gerhald Ernst
operator: Andrei Marina
editor web: Călin Țenche