”Din toamnă, studenții Universității de Vest din Timișoara sunt invitați să își dea Check in la facultate, înainte de a intra la cursuri. Aceasta este metoda prin care instituția de învățământ superior vrea să atragă cât mai mulți studenți”, precizează Raluca Popa, reporter Digi24 Timișoara.
Universitatea de Vest din Timișoara vrea să adauge la cele aproape 65 000 de postări ale studenților de pe paginile de socializare, alte peste 2.000 – adică numărul locurilor bugetate scoase la concurs. Pasionați sau nu de mediul virtual, absolvenții claselor a XII-a sunt îndemnați să aleagă dintre specializările puse la dispoziție de facultățile instituției, iar apoi să dea un... check-in.
”E ok. În ziua de azi cam toți sunt cu Check in, cu Facebook și treburi de genul asta. Părerea mea este că atrage, da”, ”La Informatică Economică. Vreau să lucrez în domeniul IT după ce termin. Toți dau Check in când sunt la facultate, eu am mai fost și îmi dădeam din când în când”, ”Finanțe-Bănci sau Management, încă nu m-am hotărît. Dar una dintre cele două sigur”, - Te-ai gândit vreodată să îți dai check in la facultate cu colegii? ”Nu, nu mi-am dat niciodată check-in”, spun tinerii.
În acest fel, Universitatea de Vest din Timișoara speră să atragă în sesiunea de admitere aproape 3.500 de studenți.
”Am dorit să venim aproape de mintea tinerilor, pentru că tinerii din ziua de azi sunt altfel de studenții de acum 30 de ani, 40 de ani. E un lucru firesc de altfel. Inovăm în permanență, iar conceptul acesta de „check in” vrem să il continuăm cu „Check out”. Scris „Ce caut” sau „Check out”, aici vrem să transmitem un mesaj absolvenților noștri”, precizează Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timișoara.
Pe lângă promovarea în mediul online, instituția s-a pregătit pentru viitorul an universitar și cu două noi specializări, la Facultatea de Economie și la Facultatea de Arte și Design, dar dispune și de șase specializări în limbi străine, pentru potențialii studenți străini.
”Ca o noutate în acest an avem Contabilitate și infomatică de gestiune în limba germană. Sperăm, inclusiv cu înscrierile din toamnă să depășim 1.000 de candidați”, ne-a declarat Nicoleta Sîrghi, președintele comisiei de admitere la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din UVT.
Din cele 2.080 de locuri bugetate, cele mai multe sunt disponibile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, 479, dar și la Facultatea de Științe Politice, Folosofie și Științe ale Comunicării sau la cea de Litere, Istorie și Teologie, cu circa 300 de locuri fără taxă.
La polul opus, bătălia cea mare se va da pe locurile fără taxă de la Facultatea de Drept sau la Arte și Design, unde sunt puțin peste 100 de locuri bugetate. Înscrierile la UVT, în sesiunea de vară, continuă până pe 17 iulie.
Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche