Dascălii timişeni au protestat în faţa Prefecturii

Data publicării:
profi

Aproape 100 de profesori din judeţul Timiş au protestat astăzi în faţa Prefecturii. Printre altele, dacălii cer acordarea sporului de stres pentru întreg personalul preuniversitar şi stoparea restrângerii activităţii unităţilor de învăţământ tehnologic. În plus, profesorii se plâng de condiţiile de lucru, care, în mare parte, sunt aceleaşi de când erau ei elevi.

Protestul de astăzi al dascălilor din Timişoara a fost unul atipic şi paşnic. Fără scandări ori pancarte cu mesaje, dascălii şi-au arătat nemulţumirea faţă de neajunsurile sistemul de învăţământ întorcându-se cu spatele.

"De exemplu, la învăţământul de specialitate eu am fost elev acolo unde acum sunt profesor şi dotarea de specialitate e cam tot aia pe care am avut-o eu ca elev acum mulţi ani în urmă."

"Protestăm pentru respectarea acordului de la sfârşitul lunii noiembrie 2018 care prevedea actualizarea sporurilor cu salariile care nu s-a respectat."

"Sporul pentru suprasolicitare trebuia acordat întregului personal didactic şi doar personalul didactic de predare primeşte. Directorii care predau, deşi predau nu primesc acest spor."

Lista revendicărilor are 24 de puncte şi a fost depusă de sindicalişti la Prefectură, în speranţa că aceasta va ajunge pe masa premierului.

"Avem câteva probleme de ordin imediat ca să spun aşa şi care trebuie rezolvate la fel de imediat. E vorba despre acel spor neuropsihic de 10 % care trebuie acordat tuturor angajaţilor din învăţământ. De asemenea, e vorba de personalul didactic auxiliar din CJRAE, unde nu beneficiază de o serie de drepturi, pentru că personalul de acolo, în viziunea Ministerului Muncii nu ar fi dascăli, nu ar lucra cu elevii, ci au cu totul şi cu totul alte obligaţii. Toate aceste lucruri ne-au determinat astăzi să ieşim în ţară şi dacă va fi nevoie o vom face cu şi mai multă putere", explică Virgil Popescu- lider sindical. 

Dascălii spun că dacă problemele lor nu vor fi soluţionate, vor recurge la alte forme de protest. Aceştia iau în calcul o grevă de avertisment şi, în ultimă instanţă, o grevă generală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri