Pe o arteră importantă din oraş, semafoarele au apărut ca ciupercile după ploaie.
„Șoferii care ajung în această intersecţie din Timişoara spun că sunt atenţi mai degrabă la numărul semafoarelor decât la indicaţiile rutiere. Șşi asta pentru că în sensul giratoriu au fost montate cinci semafoare” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.
„Nici nu ştiu să număr, am uitat şi ceea ce am ştiut pe cuvânt, deja este o aglomeraţie extra, dar ce o să fie cu semafoare, probabil că vom umbla pe sus. Mai multe semafoare decât străzi”, spune un șofer.
„Cred că cineva a trebuit să justifice nişte bani aici”, adaugă un altul.
Autorităţile locale spun că semafoarele fac parte dintr-un sistem modern de control al traficului, făcut cu bani europeni, tocmai ca să reducă aglomeraţia.
„Proiectul îşi propune să asigure un control optim al semaforizării în oraş fiind 134 de intersecţii gestionate informatic”, explica Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
Consilierii din opoziţie au însă altă părere.
„Mi se apre o aberaţie pentru că nu trebuie să ai foarte multă minte să înţelegă că cu cât montezi mai multe semafoare cu atât aglomerezi mai tare”, spune Alfred Simonis, consilier local.
Proiectul prin care în intersecţiile din Timişoara sunt montate semafoare şi camere de supravghere e în valoare de 43 de milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor vine de la Uniunea Europeană.