Încă de la ora deschiderii, zeci de studenți ai Universității Politehnica au trecut pragul noii biblioteci, de unde își vor împrumuta materialele pentru studiu. Deși construcția imobilului a dura aproape opt ani, la prima impresie, tinerii susțin că a meritat așteptarea.
Și, pentru ca totul să funcționeze ca la carte, înainte de a ajunge la secțiunea dorită, tinerii trebuie să își lase obiectele personale într-unul din cele aproape 200 de dulapuri și să caute volumul în baza de date cu ajutorul celor 16 monitoare cu touch-screen. Cărțile pot fi împrumutate pe o perioadă de cel mult șase luni, în funcție de numărul de exemplare diponibile sau pot fi studiate pe loc. Odată ce ați găsit cartea dorită o puteți răsfoi în incinta bibliotecii. Aici au fost amenajate 700 de locuri pentru lectură, unde vă puteți relaxa și citi în același timp cartea de care aveți nevoie.
Iar pentru cei care au nevoie de liniște deplină pentru studiu, o sală de lectură a fost special amenajată în acest sens, și va fi deschisă non-stop. Dacă pentru studenții Politehnicii, legitimațiile se fac gratuit, în schimbul unei sume modice, oricine îți poate personaliza un card pentru a împrumuta un volum.
"Politica bibliotecii noastre este să fie deschisă pentru toată comunitatea științifică din oraș. Din acest motiv au acces și studenții de la alte universități, cadre didactice, cercetători, toți cei interesați de informaţia pe care biblioteca noastră o pune la dispoziție", spune Erica Oteșteanu directorul Bibliotecii Universității "Politehnica" Timișoara.
Deși biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara s-a deschis deja pentru studenți, inaugurarea oficială va avea loc în luna noiembrie. Instituţia de cultură este unul dintre cele mai importante obiective de investiții pe care le-a avut Universitatea, în cei peste 90 de ani de existenţă, iar construcţia a costat aproape 55 de milioane de lei.
Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu