E nevoie de câteva bătăi din palme pentru ca rochia viitorului să prindă viață. Ideea de a realiza o piesă vestimentară din sute de becuri, cu senzori la sunet, l-a trimis pe designrul Daniel Ignat direct la Săptămâna Modei de la Copenhaga.
”O piesă vestimentară în care am înglobat tehnologie și nu orice fel de tehnologie, ci o tehnologie modernă, așadar avem o piesă ce poate defila oriunde”, ne-a spus Daniel Ignat.
”Va fi până la final vedeta expoziției, deja cred că atrage lume în jurul ei”, - Dumneavoastră ați purta așa o rochie? ”Dacă ar fi pe dimensiunile mele, poate că da”, ”Chiar că ne-a atras atenția, am văzut Facultatea de Arte Plastice”, au afirmat cei prezenți la salonul de invenții.
Un aparat creat de o echipă de ingineri din București poate detecta toxinele din alimente și testează efectele unor substanțe chimice asupra pielii. Sucul sau părți din țesutul uman sunt introduse în aparat, iar pe un ecran sunt afișate bacteriile. ”Putem studia efectul unor alimente, al unor cosmetice. Putem să studiem efectul medicamentelor asupra culturilor de celule”, precizează Carmen Moldovan, șef de laborator Institutul de Microtehnologie București.
După ce stă în priză 20 de minute, motocicleta creată de un arădean poate circula chiar și două ore fără pauză.
”Foarte ușor, foarte economic în exploatare”, apreciază Flavius Bălaș, economist. - De ce spuneți asta? Cum sunt cifrele? ”Sub un leu pe suta de kilometri”.
”Domeniile, așa cum vă spuneam, deci sunt nouăsprezece clase, instalații construcții, din agricultură, sunt foarte multe”, ne-a declarat Remi Rădulescu, organizatorul evenimentului.
Salonul de invenții și inovații de la Timișoara este deschis până mâine, iar intrarea este liberă.
Salonul Internațional de Invenții şi Inovații "Traian Vuia" îşi deschide porţile joi. Evenimentul, pe durata a trei zile
Reporter: Vlad Ungar
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche