Furtuna care desprins panourile a avut loc în jurul orei 20 şi a durat mai puţin de un sfert de oră. Cele mai mari probleme au fost pe tronsonul dintre nodul rutier Pecica, locul în care A1 intersectează DN 7 şi kilometrul 565.
”În dreptul kilometrului 560, vântul a spulberat panourile antiorbire şi le-a împrăştiat atât pe partea carosabilă, cât şi în spaţiul dintre cele două sensuri de mers”, precizează Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.
Panouri căzute mai puteau fi văzute răzleţ până în dreptul kilometrului 575. Pentru că sunt de culoare verde închis, acestea au fost greu de observat de către şoferi. Pentru unii, orice manevră de ocolire a venit prea târziu şi s-au ales cu maşinile avariate:
”Am tras pe dreapta până când s-a potolit furtuna, în momentul când am pornit mi s-a aprins senzorul de bord că fierbe apa. Am oprit şi m-am trezit cu parapetul antiorbire în maşină”, ”Nu era nimic semnalizat, chiar eram şi în dreptul unui TIR în depăşire, chiar dacă eşti cu viteză să zicem cât de cât normală... este foarte riscant şi se văd efectele”.
Până la lăsarea întunericului, autorităţile nu au izolat nicicum zonele cu panouri căzute pe şosea. Cele mai numeroase erau pe banda de depăşire pe sensul de mers dintre Arad spre Nădlac.
Reporter: Dan Codre Operator: Cristian Kovacs Editor web: Călin Țenche