În lipsa locurilor de parcare, decizia că este ilegal să se ridice maşini de pe domeniul public a fost primită cu bucurie de şoferi:
”Scapi de stresul că s-ar putea să nu-ţi mai găseşti maşina. Oricum trebuie luată o măsură cu cei care parchează neregulamentar. Şi cu cei care nu fac parcări în acelaşi timp”, ”Scap de un stres. Unde o las nu mai mi-e frică că mi-o ridică şi amenzile oricum erau foarte mari la ridicat”, ”Da, scăpăm de stres”.
La Timişoara, decizia Înaltei Curţi nu se aplică deocamdată. Asta pentru că autorităţile aşteaptă publicarea oficială a hotărârii, ceea ce ar putea dura chiar şi o lună.
”Aşteptăm decizia Înaltei Curţi de Casaţie să se publice în Monitorul Oficial şi în funcţie de asta vom lua o hotărâre. Părerea mea este că în Timişoara se procedează legal. Maşinile se ridică din dispoziţia unui agent de Poliţie naţională sau locală, după caz, care are competenţe în acest sens în baza ordonanţei de Guvern 195, adică a Codului Rutier”, spune Ionel Ursu, directorul Timpark.
Anul trecut, în Timișoara au fost ridicate peste 700 de maşini pentru care societatea de profil a încasat 370.000 de lei.