Arta la ea acasă | IncubArt

Data publicării:
incubart

De la inginerie la artă, în toate formele. Este, pe scurt, povestea a doi tineri ingineri care au reuşit să transforme un spaţiu dintr-o clădire industrială, într-un imens loc în care artişti, antreprenori la început de drum sau oameni cu pasiuni de toate felurile, îşi găsesc locul pentru creaţie. "IncubArt" este cel mai mare spaţiu de tip "makerspace" din Timişoara.

Daniel și Florin, doi tineri ingineri din Timișoara au pus pe picioare într-un an, o lună și o săptămână, cel mai mare spațiu comun pentru creație. 2.000 de metri pătrați, un întreg etaj dintr-o clădire industrială, au fost transformați în spații pentru birouri, ateliere de lucru și săli de conferințe.

"Noi am avut un mini-atelier de lemn, un pic mai mic decât acesta, iar foarte mulți prieteni ne rugau să creeze anumite chestii în atelierul respectiv. Și-atunci ne-am gândit, hai să facem ceva mai mare! Și-atunci s-a dezvoltat IcubArt-ul de astăzi", povestește  Daniel Craia, unul dintre fondatorii "IncubArt".

"Ne-am dat seama că după program, în ultimul timp a venit, de fapt, activitatea noastră principală. am văzut în Timișoara că există persoane care au un job până la 5-6, iar după, își doresc să facă și altceva. Ne dorim să sprijinim astfel de oameni, deja sunt dornici, care vor să vină în spațiu", adaugă și Florin Vîlcea, celălalt fondator  al "IncubArt".

Andreea Roată este unul dintre primii antreprenori, la început de carieră, care și-a găsit loc pentru creație la IncubArt.

"Găsim totul într-un singur loc! Ne ajută și pe noi, pentru că nu mai trebuie să investim în chiar toate echipamentele de care am avea nevoie. Ca mașina de brodat, care ne poate ajuta în foarte multe comenzi sau laserul, care e interesant", spune Andreea Roată - manager general.

250.000 de euro au investit Daniel și Florin în IncubArt, sponsorizări, credite și economii personale.

"Hala pe care am amenajat-o este și închiriată de noi și atunci, mai departe, merge către ei partea legată de costuri. Începe de la 75 de euro, cel mai mic pachet de acces în IncubArt, asta înseamnă că pot avea accces 24 de ore pe zi, să lucreze la orice lucruri", adaugă Florin Vîlcea.

"Îmi place foarte mult ideea sper să ajungă tinerii pasionați să facă ceva foarte frumos de aici!"

"Ideea de unificare, de a se grupa pentru un produs finit ajută financiar (n.r. antreprenorul) și cel mai important economisește timp."

IncubArt are 500 de metri pătrați de spațiu comun de lucru, 400 de metri pătrați de ateliere complet dotate și 800 de metri pătrați de studiouri proprii. Alți 300 de metri pătrați au fost alocați pentru săli de conferințe și de întâlnire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Lege pentru românii cu casa la curte: Vecinii pot cere demolarea și...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret: „Sunt în stare de șoc!”
Pro FM
Iubita lui Julio Iglesias Jr., trup de zeiță într-o rochie scurtă, cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii...
Film Now
Ellen Pompeo, pe străzile din LA, într-o zi obișnuită, când nu îmbracă uniforma medicală în serialul „Grey's...
Adevarul
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e de competența...
Newsweek
200.000 de pensionari vor încasa 2 pensii, în luna decembrie. Casa de Pensii spune motivul.
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
Eva Longoria
Eva Longoria a mărturisit că familia ei nu mai trăiește în SUA. „Majoritatea americanilor nu sunt atât de...
Digi Animal World
Ce fel de stăpân de câine ești? Oameni de știință au descoperit trei categorii de proprietari
Film Now
Cum a reacționat Dwayne „The Rock” Johnson când o femeie i-a spus că are cancer în stadiu terminal. Imaginile...
UTV
Celine Dion si Jennifer Lopez au stralucit pe scena show-ului aniversar Elie Saab in Arabia Saudita – 45 de...