Carmen a mers cu tatăl ei, Petru Cosmaschi, la Spitalul Judeţean din Timişoara în luna mai, unde a fost operat de anevrism cerebral. Femeia spune că, pe perioada spitalizării, tatăl său a contactat o bacterie intraspitalicească. Tot ea susţine că, deşi omul era slăbit şi avea febră, medicii de la Spitalul Judeţean l-au externat. A ajuns în cele din urmă la Spitalul Victor Babeş din oraş, dar era prea târziu: ”În ziua externării a avut febră și am zis că nu vreau să plec așa cu el acasă, eu fiind singură toată ziua, și cu diareea care o făcea din jumătate în jumătate de oră”.
Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, a declarat pentru Digi24 Timișoara în legătură cu acest caz: ”Serviciul de Investigații Criminale efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă față de mai mulți angajați ai Spitalului Județean Timiș”.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara susţin că vor declanşa o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. După numărul îmbolnăvirilor din acest an, constatat de medicii de la Spitalul de Boli Infectioase, situaţia pare să fie gravă. Doctorii de la Victor Babeş au diagnosticat, în șapte luni, de 18 ori mai multe cazuri decât pe întreg parcursul anului trecut.
De altfel, în primăvară, Spitalul Judeţean din Timişoara a primit recomandări să dezinfecteze unitatea sanitară tocmai din cauza numărului mare de pacienţi infectaţi.
Dana Şpac, purtător de cuvânt al DSP Timiş, ne precizează: ”De la începutul anului 2013, la noi s-au raportat 71 de cazuri. Evident că ele nu au fost raportate toate în bloc, ci au fost raportate disparat.”
”Medicii au fost instruiți să respecte atât normele de igienă, cât și tratamentul care se impune în aceste cazuri”, ne-a anunțat Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara.
Bacteria afectează, în general, persoanele în vârstă care au un sistem imunitar scăzut.
Reporter: Marcela Sferlea
Operator: George Ştefăniţă
Redactor: Călin Țenche