După cum se poate vedea, proprietarii acestor spații le-au pus la pământ și au început să recupereze materialele folosite în construcția lor.
Proprietarii garajelor spun, resemnaţi, că nu au de ales. Trebuie să-şi dărâme construcţiile pentru că le-au ridicat pe terenul Primăriei, nu au acte pentru ele și acum spațiul trebuie eliberat: „Materialele le iau fiecare, ce și-au pus când au construit le duc acasă. Au chemat firme care le demontează și le iau și le duc la fier vechi, ce să facă? De la Primărie ne-au zis că vor să vină să facă o stradă pe patru benzi ca să fluidizeze traficul", „Așa am primit ordin de la consiliu", „N-a fost autorizație, nu s-a plătit nici impozit", „Mâine, poimâine, ne apucăm și noi”, - Ce v-au spus cei de la primărie? ”Să le dăm jos, dacă nu e al nostru pământul".
Reprezentanții Primăriei spun că trebuie desfiinţate câteva mii de garaje care au fost construite ilegal pe terenul municipalității. „Garajele acestea au fost adevărate focare de infecție, în marea lor majoritate. Oamenii au înțeles că pot să-și recupereze materialele până luni. Luni intrăm cu firma specializată, demolăm tot. Luni seara aș vrea ca aici să fie curat", dă asigurări Traian Stoia, viceprimarul Timișoarei.
În Timişoara sunt aproximativ 14.000 de garaje. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost ridicate fără autorizaţie şi vor fi demolate, promit reprezentanţii primăriei.
reporter: Miodrag Hojda operator: Adrian Hrișcu editor web: Călin Țenche