2012 debutează la Timişoara cu mii de oameni în stradă. Revoluţionarii, dar şi simplii timişoreni protesteauă împotriva măsurilor luate de Guvernul Boc, executiv care demisionează o lună mai târziu.
Tot la începutul anului, peste 500 de elevi protestează şi ei pentru că autorităţile plănuiesc să-i mute în altă şcoală. Vorbim despre Liceul de Poştă care urma să se comaseze cu Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida. Conflictul a fost doar aplanat, urmând ca în 2013 să se ia o decizie.
2012 aduce şi o iarnă grea în Timişoara. Căderile abundente de zăpadă blochează de mai multe ori oraşul.
Primăvara vine în Banat cu schimbări de viziune şi doctrină pe plan politic. Lideri importanţi ai PDL trec în barca opozanţilor de la USL, de partea cărora şi candidează la alegerile locale.
Finalul lunii aprilie este unul de cumpănă pentru Timişoara. Edilul de 16 ani al oraşului, decide să se retragă, şi face anunţul public chiar la Digi24Timişoara.
Alegerile locale din luna iunie aduc o nouă administraţie în Timişoara, sub conducerea liberalului Nicolae Robu. Timişenii votează în majoritate pentru noua construcţie USL, iar PDL şi PNŢCD sunt scoase de pe prima scenă a politicii bănăţene.
La începutul verii se inaugurează Parcul Copiilor. Renovat, unul dintre simbolurile Timişoarei rămâne al copiilor după aproape un deceniu în care a stat închis.
Vara lui 2012 a fost fierbinte, la propriu chiar. Mai multe valuri de temperaturi tropicale urcă mercurul în termometre până la 43 de grade celsius.
În toamnă, şoferii din Timişoara circulă pe asfalt nou pe două artere imprtante din oras: Cloşca şi Văcărescu. Strada Mărăşeşti devine pietonală şi după ani de lucrări se deschise şi parcarea subterană din Piaţa 700. Fără prea mare succes.
În decembrie Timişora e acoperită de nămeţi. Într-o singură noapte. Oraşul e blocat şi toate drumurile judeţene sunt paralizate. Bănăţenii votează din nou. Îşi aleg parlamentarii.
Final de an. An nou. 2013.