Sunt ingredientele necesare pentru bruschetele cu tofu, o pastă din branză de soia chinezească, gata să ajungă pe masă în doar câteva minute. Tofu are puţin colesterol şi multe proteine. ”Este altceva faţă de ceea ce obişnuim noi să facem de 1 mai, iar asta în sensul de ieşit la iarbă verde. Folosim ingrediente organice, fără aditivi, fără conservaţi”, spune Adriana Rămaşă, reprezentant al unui restaurant vegetarian.
Chifteluţele vegetale pot înlocui cu succes tradiţionalii mici, susţin vegetarienii. Iar medicii punctează că legumele la gratar sunt mereu o alternativă sănătoasă.
”Se poate face la grătar... se pot face dovlecei, se pot face ciuperci. Se pot pune şi alte alimente pe acel grătar. Mănâncă carne, mănâncă grăsimi, întradevăr au o mare problemă de sănătate. De obicei spre seară ajung la spital la urgenţe”, afirmă Iren Alexoi, medic nutritionist.
”Prefer să mănânc aşa decât mâncare grasă cu foarte multe calorii”, ”Foarte bună şi foarte sănătoasă”, ”Eu oricum sunt vegeterian, nu mănânc grătare, mici”, spun timișorenii abordați de echipa Digi24 Timișoara.
Şi desertul poate fi uşor şi sănătos: prăjitura cu mac şi biscuiţii cu afine. Fără zahăr, făină sau produse lactate. Doar seminţe, sâmburi şi fructe uscate. Un meniu vegetarian complet costă, în medie, 40 de lei.
reporter: Vlad Ungar opertor: Mihai Pop editor web: Călin Țenche