Au fost două zile de muzică, mâncare și tradiție maghiară. În weekend, Cetatea din Oradea a fost gazda Zilelor Culturii Maghiare, un festival aflat la cea de-a doua ediție. Organizatorii au pregătit ateliere de creație și locuri de joacă pentru copii, iar bucătarii i-au invitat pe vizitatori să guste din preparatele tradiționale. În fiecare seară, pe scena amenajată în fortăreață au urcat trupe din România și Ungaria.
De la festival nu puteau lipsi renumiții cozonaci kurtos, un desert specific bucătăriei maghiare. Înfășurat pe suporturi de lemn, aluatul se coace câteva minute pe jar, apoi se dă prin zahăr, nucă sau scorțișoară.
"Așa facem cozonacul kurtos, ca acasă. Nu este nu știu ce în aluat, numai drojdie, făină, așa ca și acasă, așa facem. Facem cu nucă, scorțișoară, alune, caramel", spune Eniko Bartok.
Pe lângă mâncare și produse tradiționale, organizatorii au pregătit pentru cei mici ateliere de creație și o zonă cu jocuri din lemn, iar pentru părinți spectacole și concerte.
Zilele Culturii Maghiare s-au aflat anul acesta la cea de-a doua ediție.