UPDATE: Conform numărătorii voturilor, PDL a obţinut 6 mandate în noul Consiliu Local din Bunte;ti. Patru locuri de consilier au revenit PNL, iar PSD trei.
Pe 25 mai, localnicii din Bunteşti şi-au ales atât reprezentanţii în Parlamentul European, cât şi pe cei din Consiliul Local al comunei, dizolvat la începutul anului 2013 prin ordinul prefectului.
"Am votat, în primul rând ca să schimbăm ceva în ceea ce trăim la ora actuală; că de la revoluţie şi până acum cei care au fost la putere nu au căutat altceva decât să-şi urmărească ţelurile lor şi nu ale societăţii", spune Gheorghe Degău, secretarul comunei Bunteşti.
Legislativul comunei Bunteşti a fost desfiinţat la începutul anului 2013, după ce aleşii nu s-au prezentat la două şedinţe consecutive. Sorin Degău, primarul comunei, spune că aleşii nu s-au mai înţeles după ce a numit un nou viceprimar.
"Eu am contestat în instanţă, că nu am vrut spargerea consiliului local", susţine primarul.
De suferit au suferit localnicii, după ce primăria a pierdut o finanţare de 500 de mii de euro, cu care trebuia să construiască o microhidrocentrală.
"Cât de cât ar trebui să ne ajute consilierii locali, cu drumurile, cu..., că în rest faci pe cont propriu. Nimeni nu se zbate ca să ajute ţăranii", se plânge Maria Taichiş, o localnică din Bunteşti.
Dizolvarea Consiliului Local a avut şi efecte benefice: din economia de 70.000 de lei, reprezentând salariile neplătite ale consilierilor, a fost construit un centru de comună.
Primarul şi localnicii speră că lucrurile vor reveni la normal imediat ce noul consiliu local va fi validat.
reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Gabor Silagyi
editor web: Adrian Laboş