36 de voluntari din Irlanda şi Scoţia lucrează la construirea de case pentru famiile nevoiaşe.
"Este un program la care şcoala noastră participă voluntar de 11 ani, iar casa din spatele meu, la costruirea căreia se lucrează şi astăzi, este casa cu numărul 30, la ridicarea căreia Colegiul Wesley din Dublin a participat alături de Habitat pentru Umanitate Beiuş", spune Nigel Mackey, profesor la Wesley College din Dublin.
"Fratele meu a fost anul trecut aici şi m-a inspirat să vin când mi-a spus cât de mult le-a ajutat pe famiile care, astfel, au primit o casă", povesteşte Judith Wellson, voluntară de la Wesley College din Dublin.
Şapte familii din Bihor vor beneficia de casele pe care le ridică voluntarii.
"Pentru mine, pentru familia mea, acest proiect, construcţia casei esre o rugăciune ascultată de Dumnezeu, un vis devenit realitate, pentru că întotdeauna ne-am dorit să avem casa noastră, un cămin unde să ne putem creşte copiii", spune Beniamin Roşu, beneficiarul unei locuinţe.
"Marea majoritate a şcolilor din afara ţării sunt implicate în proiecte de voluntariat, chiar pentru obţinerea bacalaureatului internaţional este o probă acest voluntariat şi implicarea în proiectele internaţionale", precizează Emil Popa, director de programe al Fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş.
Elevii lucrează la şapte locuinţe. Însă ele nu vor fi date în dar beneficiarilor. Aceştia vor trebui să plătească eşalonat, în rate ce nu depăşesc 200 de lei pe lună, materialele de construcţie, bani din care vor fi cumpărate materiale şi construite alte case.
reporter: Andrea Crişan
operator: Constantin Gheorghiţă
editor web: Adrian Laboş