Ideea realizarii video CV-ului a aparut dupa ce multi tineri aflati in cautarea unei slujbe au observat ca nu primesc un raspuns la solicitarile trimise in varianta clasica. La aceasta se adauga si dorinta de a-i face pe angajatori mai interesati de aptitudinile lor. Asa ca au apelat la tehnologie si au incropit un CV video.
Cu ajutorul unui camere web, Stefana si-a prezentat, pe scurt, traseul profesional si calitatile care o recomanda pentru angajare.
Ștefana Mangra
"Mi se pare o idee foarte buna chiar daca este o investiție mai mare decât un simplu CV. Te ajuta și în perspectiva adica nu mai ești nevoit sa mergi la un interviu."
Candidatii pot apela si la un profesionist in imagine, care ii ajuta la filmarea si montarea video-CV-ului. E o varianta mai elaborata, dar si mai costisitoare, recunosc tinerii.
Petre Creț - patronul unui studio audio-video
"Ar presupune o discuție cu clientul, sa cunoaștem dorințele lui, parametrii în care se face filmarea, locațiile.Un preț relativ estimativ ar fi între 200 și 300 de Ron."
Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea
"Materialele video pot conține și imagini surprinse cu subiectul la fostul loc de munca dar și reacții și impresii ale foștilor patroni sau foștilor colegi."
Ioan Mintas - proprietarul unei firme:
"In partea de CV video sa apara patronul respectiv cu sigla firmei si sa isi spuna punctul de vedere privind activitatea desfasurata."
Specialistii in recrutare spun ca, deocamdata, putini apeleaza la video-CV.
Adela Farago - consilier de orientare profesională în cadrul AJOFM Bihor
"Majoritatea nu știu să își pună în evidență abilitățile."
In Occident, video CV-ul estefolosit de aproape un deceniu.