Noul partid îşi propune să preia modelul implementat cu succes în Capitală, în cadrul Uniunii Salvaţi Bucureştiul. Ca să găsească persoanele potrivite să formeze până pe 15 septembrie filialele judeţene ale Uniunii Salvaţi României, şefii formaţiunii umblă prin ţară ca să trieze oamenii care vor să intre în partid.
"Profilul este oameni integri cu o carieră profesională în spate și care fac un sacrificiu personal față de timpul lor personal și față de evoluția lor profesională pentru a se implica în problemele care țin de interesul comun", a declarat Nicușor Dan, iniţiatorul Uniunii Salvaţi România.
Conform statutului partidului, membrii filialelor locale își vor stabili singuri candidații pentru alegerile parlamentare.
"Nu suntem un partid în care listele și candidații sunt impuse de la centru. Și încurajăm oamenii din filialele locale să identifice problemele și soluțiile pentru oamenii din județele din care provin."
La alegerile locale din 5 iunie, Nicuşor Dan a pierdut la mare luptă fotoliul de primar al Capitalei, iar Uniunea Salvaţi Bucureştiul a obţinut 54 de posturi de consilieri locali din totalul de 220. În urma acestor rezultate, reprezentanţii USR şi-au propus să obţină cel puţin 10 la sută la alegerile parlamentare. Asta le-ar permite să influenţeze formarea viitorului Guvern.
"Ne interesează ca în activitatea viitoare a Guvernului lucrurile pe care societatea le așteaptă chiar să se întâmple și ne interesează puțin spre deloc dacă vom avea sau nu locuri în formula executivă", a precizat iniţiatorul Uniunii Salvaţi România.
Oficializarea fuzionării Uniunii Salvaţi Bucureştiul cu Uniunea Salvaţi România se va face la mijlocul acestei luni, în cadrul unui congres naţional.
Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi