Printre copii care au așteptat cu sufletul la gură întâlnirea cu animalele s-a aflat și Cristian, un băiat de 7 ani din Craiova care suferă de distrofie musculară. Aflat la tratament la Spitalul de Recuperare din Băile 1 Mai copilul s-a bucurat foarte tare când a auzit de plimbarea călare.
"E foarte bună ideea, dar nu prea sunt centre de echitație la noi în țară care să facă tratamente prin echitație", spune Gheorghe Avram, tatăl lui Cristian.
La fel de nerăbdători au fost și ceilalți pacienți veniți în număr mare. "Această idee e foarte bună pentru copiii spastici pentru că îi relaxează. El încă nu a fost pe cal așa niciodată. Pe ponei a fost, pe cal nu a fost și sunt de acord cu această procedură."
Pentru copiii care suferă de diferite boli plimbatul călare este o adevărată terapie. Caii sunt folosiți ca mijloc de stimulare a dezvoltării motorii, dar și emoționale.
"Am avut o mamă cu un copil, iar cel mic nu putea sa îți țină echilibrul călare. Îl plimbam și mama îl ținea pe copil. După cinci ședințe de echitație, copilul deja se ține singur și se descurcă foarte bine", povesteşte Sandu Săutiuț, instructor.
Ședințele ținute la spitalul de recuperare din Băile Felix au avut loc cu sprijinul unei fundații din Norvegia. După hipoterapie, copiii au avut parte de un tratament prin artă, pentru că organizatorii i-au invitat la o serie de ateliere de creație.
Reporter: Diana Grad Operator: Constantin Gheorghiță