De gratuitate vor beneficia 250 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, care provin din familii cu situaţie financiară precară. Spectacolele vor avea loc în perioada aprilie-decembrie, iar la sfârşitul lor vor fi organizate şi ateliere de creaţie. În cadrul acestora cei mici vor învăţa ce înseamnă toleranţa inter-etnică.
"Există foarte multe sate, comunități unde teatrul nu ajunge niciodată; teatrul pentru copii, în principiu. Am considerat că trebuie să ducem teatrul la ei, să participe la piese de teatru și cu această ocazie să îi învățăm câte ceva despre toleranță", explică Nicolae Pop, preşedintele Asociaţiei Culturale D'Art.
Alexandru Popa, vicepreşedintele Asociaţiei Culturale D'Art, completează: "Fondul muzical va fi realizat de către muzicieni de etnie romă, care vor folosi specificul lor muzical ca fond muzical pentru spectacol. La finalul fiecărui spectacol vor fi aleși 50 de copii care vor avea parte de niște ateliere de teatru și nu numai."
Totul a fost posibil cu ajutorul unui grant de 13 mii de euro oferit de guvernele României, Norvegiei, Islandei şi al statului Lichtenstein.
Reporter: Mariana Gurgu Operator: Constantin Gheorghiţă Editor web: Adrian Laboş