Târgul pălincarilor: bogăție de gusturi și arome, la sfârșit de săptămână, în Oradea
Data publicării:
Înconjurat de sute de sticle care conțin celebra licoare bahică e greu să te hotărăști pe care să o cumperi. În plus, cum poți fi sigur că produsul achiziționat este de calitate? Răspunsul îl dă Alexandru Tătar, un celebru producător din părțile Sălajului: "se zice că o pălincă e bună dacă țin mărgelele până zici Tatăl Nostru."
Sandu de la Pericei, cum este cunoscut pălincarul, nu uită să se laude de fiecare dată că din licoarea lui a băut până și prințul Charles al Marii Britanii. "A zis că e cea mai bună pălincă pe care a băut-o el. Deși a băut și whisky și alte pălinci", povestește Alexandru Tătar.
Iar ca să vadă cum ia naștere apa de foc autohtonă, moștenitorul coroanei britanice a fost invitat să petreacă câteva zile în Sălaj. Acolo va afla secretul pălincii de gutui - un litru din aceasta costă 80 de lei. De la târg nu lipsește nici celebra pălinca de prune, care se vinde cu 25 de lei litrul, la fel ca cea de mere. În schimb, cea de pere costă 35 de lei litrul.
"O pălincă bună de prune se pune la macerat, se pune miere de albine, e un medicament foarte bun mai ales dacă lumea e răcită", este rețeta lui Csaba Zodi, producător de pălincă.